Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

SP cyklokrosařů v Táboře uvítá i zkušenou Nash. Katka doma určitě zabojuje, věří Dlask

Zkušená cyklokrosařka a bikerka Kateřina Nash pojede závod Světového poháru v Táboře, kam se prestižní seriál vrátí po pěti letech v sobotu 17. listopadu. Čtyřicetiletá Nash přislíbila účast reprezentačnímu trenérovi Petru Dlaskovi. "Před domácími fanoušky určitě zabojuje," prohlásil. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Start Nash, držitelky dvou bronzů z mistrovství světa ze St. Wendelu 2011 a Bielesu 2017, na jihu Čech znamená velké lákadlo pro fanoušky. "Katka si přijede zazávodit na domácí Světový pohár. Mluvili jsme o tom už někdy v srpnu. A já věřím, že se dokáže vklínit mezi první pětku, dost možná i trojku," řekl Dlask.

"Bude chtít udělat dobrý výsledek, kterým by udělala radost nejen sobě, ale i lidem, aby měli z jejího závodu radost," dodal Dlask.

Nash již v této cyklokrosové sezoně zasáhla ve druhé polovině září do dvou závodů SP, v obou případech se ale jednalo o podniky v USA, kde trvale žije. Ve Waterloo dojela třetí, týden nato v Iowa City i kvůli pádu sedmá. "Z elitní kategorie je naše jediná závodnice. Jinak dominuje Belgie a Nizozemsko," řekl Dlask.

Poté se Světový pohár přesunul na evropský kontinent do švýcarského Bernu, kde už se představilo víc českých reprezentantů. Mezi ženami byla nejlepší jedenáctá Pavla Havlíková a mezi muži třiadvacátý Michael Boroš. V juniorské kategorii vybojoval bronz Tomáš Ježek.

V Evropě by měla Nash startovat v SP nejméně dvakrát a nelze vyloučit, že se objeví i na vrcholu sezony, světovém šampionátu v Dánsku na přelomu ledna a února.

zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Stockman

"Pojede v Táboře, ale i potom o týden později v belgickém Koksijde. Pak uvidíme, jak si Katka vše vyhodnotí, zda bude chtít přijet na Vánoce a dotáhnout celou sezonu až do konce. Otázkou je, jak se bude ona cítit, veškerá rozhodnutí jsou na ní," prohlásil Dlask.

Nash by se měla objevit při závodě na české půdě již tuto sobotu při domácím poháru v Kolíně. "Je super, že jí i tento závod zapadl dobře do jejího programu. Naláká spoustu lidí, v to věřím. Tábor je její srdeční záležitost, je z jižních Čech, chce se ukázat. Kačka se vrací do Evropy a bude se určitě chtít před českými fanoušky ukázat v tom nejlepším světle," uvedl Dlask.

Osobně se nejvíce těší na všechny závody českých reprezentantů. "V každém dokážeme hrát prim. Zajímá mě každá kategorie," řekl Dlask.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články