Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Soustředění na Mallorce šlo podle plánu, pochvaluje si Kreuziger

Palma de Mallorca - Český cyklista Roman Kreuziger se v posledních dnech připravoval na olympijskou sezonu na Mallorce a pomalu končící soustředění se mu vydařilo. Pětadvacetiletý silničář si na svém webu pochvaloval, že odtrénoval vše, co si naplánoval. Na největším ostrově Španělska Kreuziger položil další základy přípravy na rok, v němž sice vynechá Tour de France, ale pojede Giro d'Italia, Vueltu a v plánu má i starty na olympijských hrách v Londýně a mistrovství světa. Trénovat na Mallorce bude do pátku. V noci na sobotu se vrátí do Čech, Vánoce stráví v rodinném kruhu na Šumavě.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

"Soustředění se pomalu chýlí ke konci a už teď můžu říct, že jsem odtrénoval, co jsem chtěl," uvedl Kreuziger. "Měl jsem tady skvělé parťáky: bikery Kulhavého, Škarnitzla, stájového kolegu Guarnieriho a taky Kubu Nováka, který jezdí v Itálii," pokračoval člen stáje Astana.

Na soustředění byl i jeho otec Roman Kreuziger starší, sám bývalý přední cyklista. "Musím říct, že nám všem dával pořádně zabrat. Byl na tom z nás skoro nejlíp, protože letos ještě neměl volno a je pořád neskutečně rozjetý," ocenil Kreuziger, jenž dva tréninky absolvoval i se suverénem závodů horských kol v této sezoně Jaroslavem Kulhavým. "Je v tuhle dobu možná trochu dál než já a jezdil víc těžkých kopců," řekl Kreuziger o Kulhavém, který už byl ve středu v Praze, kde byl oceněn jako druhý nejlepší český sportovec za rok 2011.

Kreuziger sám je však prý také o něco dále v tréninku než v minulých letech. "Pro mě už nešlo jen o klasické najíždění kilometrů, ale o takové to rozvíjení kondice. Takže už jezdím ve zvlněném terénu, vynechal jsem jen dlouhé těžké kopce," popsal Kreuziger.

Pochvaloval si i podmínky, které na jednom z Baleárských ostrovů v současnosti panují. "Máme tu super počasí, první dny bylo dvacet stupňů. Teď se sice trochu ochladilo, ale pořád je tu nějakých 12 až 17 stupňů, což jsou dobré podmínky na trénink. Skoro každý den jsem jel čtyři až pět hodin a střídal jsem terény," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články