Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj gravelů s horskými koly vyhrály na ČT Author tradiční stroje. Triumfovali Petruš a Löffelmann

V pořadí již 28. ročník ČT Author Cupu v Jizerských horách zná své vítěze. V dramatickém dojezdu Lubomír Petruš předčil Jaromíra Skálu a Adama Hlavičku. Titul mezi ženami obhájila s kariérou loučící se Karla Löffelmann.

"Přišlo mi to jako hodně rychlý závod. Spousta soupeřů jelo na gravel kolech. Závod se rozhodl v kratších kopcích, kdy jsme se ve finální trojici oddělili, a závěr závodu byl ve formě taktizování a nekonečných útoků," popsal Petruš.

"Snažil jsem se pohlídat závěrečnou zatáčku, aby nikdo nepřijel s náskokem, a tady už jsem nechal všechno," ukázal na cílový prostor Petruš.

Souboj biků s gravel koly dopadl jednoznačně. "První tři jsou horská kola a za mě to mělo výhodu v rozhodujících pasážích a technických úsecích. Dalo se toho využít. Roviny jsme si museli hlídat," doplnil Petruš.

Löffelmann se loučí na vrcholu. "Na trati to nebylo vůbec nic lehkého. Mám toho fakt dost, protože závodíme od března. Od půlky jsem bojovala sama se sebou," uvedla šťastná vítězka. "Rozhodla jsem se ukončit svou profesionální kariéru, už nejsem nejmladší," potvrdila v cíli.

Náročný závod v Jizerských horách okusil také ambasador projektu Zdeněk Štybar. "Hodně rychle jsem zjistil, že v první skupině nepojedu, protože kluci jeli fakt ostré tempo," uvedl trojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

"Užil jsem si to. Je to tu nádherné, krásná trasa, určitě tu nejsem naposledy," ujistil Štybar, který obsadil 18. příčku.

Závod absolvovalo přes tři tisíce závodníků. Na výběr byly dvě tratě, kratší měřila 42 kilometrů, delší 67 kilometrů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články