Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sníh komplikuje Romanu Kreuzigerovi přípravu na Giro d'Italia

Lago di Garda – Aktuálně nejlepší český silniční cyklista Roman Kreuziger se v dresu stáje Astana připravuje na jeden z vrcholů sezony - Giro d'Italia. Italský závod Grand Tour se rozjede už 5. května a Kreuziger by rád vylepšil své loňské 5. místo. Trénink mu ovšem na Apeninském poloostrově komplikuje počasí. 

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: Getty Images Sport autor: Bryan Lennon

Necelý měsíc před prvním vrcholem sezony, Girem d'Italia, si chtěl nejlepší český silniční cyklista Roman Kreuziger projet některé z etap, jenže ho zastavil sníh. Tréninkové plány tak musel pozměnit. Od úterka se vrhne do závodu Giro del Trentino, které se pojede nedaleko jeho italského domova u Lago di Garda.

Giro d'Italia začne 5. května v Dánsku a cyklisty děsí zejména předposlední etapa, která končí v nejvýše položeném cíli v historii závodu Passo dello Stelvio 2 758 metrů nad mořem. Pětadvacetiletý český jezdec ze stáje Astana bude patřit k favoritům a po loňském pátém místě chce zaútočit na stupně vítězů.

Jenže tréninkové projetí etap mu nedovolilo počasí. "V Dolomitech všude nad 900 metrů padal sníh, nahoře zavřeli silnice a nedalo se tam jet. Na Passo dello Stelvio, kde končí nejtěžší etapa předposlední den, napadlo přes metr a půl sněhu," uvedl na svém webu Kreuziger.

Rodák z Moravské Třebové absolvoval první letošní etapový závod před měsícem na Tirreno-Adriatico, kde skončil třetí. Po závodu v Trentinu pojede 22. dubna Lutych-Bastogne-Lutych a generálkou na Giro bude Kolem Romandie na konci dubna. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články