Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Slovinský duel v Baskicku vyhrál Pogačar. Vedení ale dál drží Roglič

Také na závodě Kolem Baskicka se zatím potvrzuje špičková forma slovinské cyklistiky. Třetí etapu vrchařského závodu vyhrál Tadej Pogačar těsně před krajanem Primožem Rogličem. Zkušenější Roglič zůstává v čele průběžného pořadí, na Pogačara má náskok dvaceti vteřin.

Týdenní závod v baskických horách má pověst jednoho z nejnáročnějších etapových závodů. Primož Roglič do něj vstoupil časovkářským vítězstvím, svou formu nyní potvrdil i v kopcovité třetí etapě se závěrečným výstupem na strmý vrchol Ermualde. 

Závodníky čekaly tři kilometry s průměrným sklonem deseti vteřin, což však trochu maskuje charakter stoupání, které v úvodních částech šplhalo až ke dvaceti procentům sklonu. Pogačarovi s Rogličem to však nevadilo.

Mladší ze Slovinců zkoušel lídra průběžného pořadí několikrát setřást, Roglič ale odolal. Pogačar v závěru, kdy slovinské duo na chvíli dostihla i skupinka s Alejandrem Valverdem, dosprintoval pro etapové vítězství i desetivteřinovou bonifikaci.

Díky ní stáhl manko na Rogliče na dvacet sekund, které se bude pokoušet dále umazávat v následujících etapách. Třetí místo získal španělský veterán Valverde, který dotáhl stíhací skupinku do cíle s pětivteřinovou ztrátou.

Závod Kolem Baskicka pokračuje dalšími třemi etapami, vrcholem bude sobotní horská etapa s cílem na slavném vrcholu Arrate.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 3. etapa (167,7 km):

1. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) 4:04:50, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) stejný čas, 3. Valverde (Šp./Movistar), 4. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) všichni -5, 6. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) -8.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 8:07:48, 2. Pogačar -20, 3. McNulty (USA/SAE Team Emirates) -30, 4. A. Yates -39, 5. Valverde -50, 6. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -54.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články