Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slovák Sagan vyhrál na Vueltě už druhou etapu

Pontevedra (Španělsko) – Dvanáctou etapu cyklistické Vuelty vyhrál slovenský jezdec Peter Sagan. Červený trikot lídra průběžného pořadí udržel po rovinatém 167 km dlouhém úseku z Ponteareas do Pontevedry Brit Bradley Wiggins. Ten je už osmým lídrem letošní Vuelty a v červeném trikotu se udržel druhý den po sobě. V dosavadním průběhu jel v pozici vedoucího závodníka delší dobu jen Francouz Sylvain Chavanel, kterému červený trikot patřil ve čtyřech etapách.

Sagan si připsal druhé vítězství na letošní Vueltě, když triumfoval už v šesté etapě, v níž zaznamenal svůj první úspěch na některém ze tří největších závodů sezony. "Je to můj první velký závod a lepší to být nemohlo. Teď jsem si ale dal za úkol dojet do Madridu," řekl Sagan. Jednadvacetiletý člen stáje Liquigas dnes v hromadném spurtu porazil Johna Degenkolba z Německa, třetí dojel Ital Daniele Bennati. "Bylo tam hodně zmatků, pořád se někdo snažil dostat dopředu. Rozhodl jsem se jet za Cancellarou a vyplatilo se to, protože rozjížděl spurt Bennatimu," uvedl slovenský cyklista.

V průběžném pořadí k zásadním změnám nedošlo. Jednatřicetiletý Wiggins má na prvním místě náskok sedmi vteřin před krajanem a kolegou z týmu Sky Christopherem Froomem. Třetí Švéd Fredrik Kessiakoff ztrácí devět vteřin.

"Držel jsem se v čele, kde sice moc sil neušetřím, ale je to tam rozhodně nejbezpečnější," řekl Wiggins, který nedokončil Tour de France kvůli zlomené klíční kosti. "Snažil jsem se nedostat do problémů, protože pořád jsem v těchto situacích trochu nervózní," dodal Brit k dojezdu dnešní etapy, v níž skončil na 32. místě.

Výsledky 12. etapy cyklistické Vuelty

1. Sagan (SR) 4:03:01, 2. Degenkolb (Něm.),

3. Bennati, 4. Petacchi (oba It.),

5. Haedo (Arg.),

6. Boonen,

7. Van Avermaet (oba Belg.),

8. Martens (Něm.),

9. Maes (Belg.),

10. Mondory (Fr.) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Wiggins 46:53:47,

2. Froome (oba Brit.) -7,

3. Kessiakoff (Švéd.) -9,

4. Nibali (It.) -10,

5. Fuglsang (Dán.) -19,

6. Mollema (Niz.) -36,

7. Monfort (Belg.) -1:06,

8. Cobo -1:27,

9. Zubeldia (oba Šp.) -1:53,

10. Brajkovič (Slovin.) -2:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články