Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavík fourcrossový závod v Jablonci vyhrál i popáté a opanoval celý seriál

Jablonec – Popáté se v Jablonci nad Nisou konal závod JBC 4X Revelations ve fourcrossu a i tentokrát měl stejného vítěze. Tím se stal Tomáš Slavík, který si díky triumfu zajistil také celkové vítězství v prestižním seriálu 4Xprotour.

Fourcrossař Tomáš Slavík
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Třicetiletý Slavík, který je zároveň šéf pořadatelského týmu a stavitel jablonecké trati, měl před finálovým podnikem seriálu karty rozdány jasně. Pokud chce slavit celkový triumf, musí před domácím fanoušky opět triumfovat.

Podpořit ho do Jablonce nakonec dorazilo více než 10 tisíc lidí, což Slavíkovi svědčilo. Dvojnásobný mistr světa předvedl na domácím trati i popáté v řadě nejlepší jízdy a znovu se tak mohl radovat z vítězství před Švédem Felixem Beckemanem, jehož díky tomu porazil i v celkovém pořadí 4X Pro Tour.

"Bylo to o tom neudělat chybu a tu já jsem naštěstí neudělal. Ve finále jsem byl od startu před Felixem. Do první zatáčky jsem si to pohlídal a pak jsem to napálil, co mi síly stačily. Když jsem se v půlce trati podíval a všichni byli daleko za mnou, tak to byl nádherný pocit," řekl po závodě spokojený Slavík.

Českou radost v Jablonci ještě navýšila Romana Labounková, která opanovala závod žen.

Je nám líto, video expirovalo.
Fourcrossový závod v Jablonci popáté v řadě opanoval Slavík

Závod světové série ve fourcrossu horských kol JBC 4X Revelations v Jablonci n.N.:

Muži: 1. Slavík (ČR), 2. Beckeman (Švéd.), 3. Niederberger (Švýc.), ...5. Nevrkla, 6. Penc (oba ČR).

Ženy: 1. Labounková (ČR), 2. Fruhwirthová (Rak.), 3. Jirková, ...6. Beráková (obě ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články