Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Šlapu skoro nejlépe v kariéře. Jenže ostatní jsou lepší, říká Bernal

Co dělat, když odvádíte maximum a vaše výkony jsou skoro nejlepší ve vaší kariéře, ale soupeři jsou přesto o krok před vámi? Takovou nelehkou situaci řeší momentálně na Tour de France loňský vítěz Egan Bernal. Kolumbijský cyklista spadl na třetí místo pořadí a ztrácí minutu na vedoucího Primože Rogliče. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Leopold König.

Egan Bernal
zdroj: ČTK/AP autor: Anne-Christine Poujoulat

Egan Bernal se do třinácté etapy s vypětím všech sil dokázal ve všech vrchařských etapách udržet Primože Rogliče. Od slovinského cyklisty jej kvůli bonifikacím dosud dělilo pouze jednadvacet vteřin a sám Bernal z toho veřejně nedělal nic velkého. Vždyť Tour de France není dlouhá jen jeden týden. Trvá celých jednadvacet závodních dní.

Jenže v dosud nejtěžší etapě v Centrálním masivu, kde peloton nasbíral 4400 výškových metrů, v závěru nestačil ve stoupání na Puy Mary. A ztráta byla tentokrát už z kategorie výraznějších. Osmatřicet vteřin, s takovým mankem se viditelně vyčerpaný Kolumbijec vyškrábal na vrchol za dvojicí Roglič a Tadej Pogačar.

"Dal jsem tomu všechno, ale ostatní zkrátka byli silnější než já. Víc jsem udělat nemohl, celý den jsem se cítil dobře," líčil v cíli obhájce žlutého dresu. "Přitom jsem se díval na své údaje o výkonu a byly skoro nejlepší, co jsem kdy měl. Oni ale jednoduše jeli rychleji. Uvidíme, co se stane v dalších dnech," hledal příčiny porážky.

"V žádném případě ale nic nevzdávám," doplnil Bernal, který spadl za Pogačara na třetí místo pořadí. Slovinskému mladíkovi také musel předat svůj bílý dres. Na vedoucího Rogliče pak Bernal ztrácí 59 vteřin, Pogačarovo manko činí o patnáct sekund méně. "Budeme muset být trpěliví," dodává Bernal, který spoléhá na třetí týden Tour de France.

Závěrem si ještě znovu povzdechl nad výkony obou Slovinců. "Už jsem zaschlehl, že dokonce překonávají výkony z minulých Tour de France. Tihle Slovinci tu jsou na jiné úrovni," řekl Bernal v cíli třinácté etapy. Zda jsou skutečně slovinští cyklisté o krok před ostatními, budou muset potvrdit ve zbývajících osmi etapách letošního ročníku. Tour není zdaleka u konce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články