Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šlapání na trenažéru je na hlavu, stěžuje si Viviani. Závodit bez diváků ale nechce

Opatření proti šíření koronaviru dopadají na cyklisty tvrdě. V některých zemích, jako například Itálii, nemohou trénovat venku a jedinou možností je jízda na trenažéru. Ta se velmi zajídá italskému sprinterovi Eliu Vivianimu. Jezdec Cofidisu ale na druhou stranu oponuje plánům na závodění bez diváků. Záznamy etap z loňské Tour de France sledujte na webu ctsport.cz.

Elia Viviani
zdroj: ČTK/BELGA autor: Yuzuru Sunada

Viviani je doma v okolí Udine, na silnice ale už téměř měsíc nevyrazil. Trénovat může jen na domácím trenažéru, z čehož není rozhodně nadšený. "Nevím, jak to někdo může vystát. Po jednom měsíci jste z toho na prášky," svěřil se italským médiím. "Jste zavření doma, v malém prostoru. To je úplný opak cyklistiky," míní Viviani.

Velmi by si tak přál, aby mohl vyjet ven - na silnice. Jenže kvůli současným opatřením to možné není. Dotýká se to také závodů: mnohé byly zrušeny, v současnosti se mluví o tom, co bude s Tour de France. Někteří uvažují o možnosti odkladu o měsíc, jiní se přimlouvají za to, aby slavný "žlutý" závod proběhl za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků.

"Doufám, že k tomu nedojde. Protože závodit bez fanoušků by byla velká chyba," myslí si italský závodník. "Neříkám to jen kvůli fanouškům. Ti, i když se jim to nemusí líbit, mohou závod sledovat z domova. Ale pokud by to skutečně bylo bez nich, znamenalo by to, že pandemie nebyla kompletně vyřešena. A v tom případě by bylo lepší zůstat doma," řekl.

Pořadatelé Tour de France si dali za úkol rozhodnout o osudu letošního závodu do půlky května. Podle zpráv francouzského deníku Le Parisien je na stole varianta odložení Staré dámy o měsíc: Tour by se tak jela mezi 25. červencem a 16. srpnem.

Viviani by se za takový scénář přimluvil. "Rozumím tomu, že to nemusí být přijato kladně. Ale přesto, že to nebude populární, takový krok dává smysl," domnívá se Viviani. "Ale rozumím tomu, že konečné rozhodnutí nebude snadné," dodal italský cyklista ve službách francouzské stáje Cofidis, pro niž je Tour vrcholem sezony.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články