Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sky vydalo embargo na aktivní cyklistiku. Thomas díky tomu slaví

Trento (Itálie) – Závod Tour des Alps posledních 40 let nesl jméno Giro del Trentino, a tak kde jinde skončit závěrečnou etapu než v italském Trentu. V cíli se z celkového vítězství raduje Geraint Thomas ze stáje Sky, kterému k triumfu pomohla pečlivá práce domestika Mikela Landy. Etapu vyhrál Thibaut Pinot, jemuž patří v klasifikaci konečná druhá příčka. Oba tak potvrdili dobrou formu před Girem d'Italia, které začíná v prvním květnovém týdnu.

Mikel Landa a Geraint Thomas na pódiu závodu Tour des Alps
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Po závěrečné etapě závodu Tour des Alps nelze podceňovat frustraci, kterou museli pociťovat závodníci jako Thibaut Pinot, Egan Bernal či Pierre Rolland. Každý jejich útok, ať už ve stoupání na Monte Bondone nebo v kilometrech za ním, totiž pozvolným a stoicky klidným tempem sjel domestik stáje Sky Mikel Landa, případně se o to postaral sám lídr Geraint Thomas.

Zuřivá Pinotova zrychlení ani poněkud nemotorně vyhlížející Rollandovy klátivé pokusy nedokázaly zamávat Thomasovým postavením na čele klasifikace závodu. Reklamu na reaktivní cyklistiku Sky zvládlo skvěle a v cíli se může radovat z celkového vítězství, které Thomas uhájil před druhým Pinotem. Francouzovi se alespoň podařilo vyhrát v závěrečném sprintu v Trentu.

V etapě zaujal mladý Kolumbijec Bernal, který zvěsti o možném přesunu právě do Sky (tam by měl mj. i krajany Sergia a Sebastiana Henaovi) podpořil odvážným, jakkoliv naivním výkonem. Jeho nástup pod vrcholem Monte Bondone bral dech, ve sjezdu byl ale kolumbijský závodník prokontinentální stáje Androni Giocattoli dojet první skupinou.

Cyklistický etapový závod Kolem Alp:

Konečné pořadí: 1. Thomas (Brit.) 20:49:37, 2. Pinot (Fr.) -7, 3. Pozzovivo -20, 4. Scarponi (oba It.) -27, 5. Landa (Šp.) -42, 6. Rolland (Fr.) -52, ...59. Bárta (ČR) -46:58.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články