Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sky pokračuje v propouštění dopingových hříšníků

Londýn – Cyklistická stáj Sky se urputně snaží oprostit od jakéhokoliv možného podezření z používání dopingu. Tým vítěze letošní Tour de France Bradleyho Wigginse nejdříve donutil všechny zaměstnance a jezdce podepsat prohlášení, že nikdy neměli nic dočinění s dopingem, a nyní Sky opouštějí první podezřelí. V britské stáji již dříve skončil trenér Bobby Julich, nyní stejný osud potkal jednoho ze sportovních ředitelů Stevena de Jongha. Ten se však k dopingu na rozdíl od Julicha veřejně nepřiznal. Sky navíc neprodloužil smlouvu s týmovým lékařem Geertem Leindersem.

Team Sky
zdroj: Getty Images

Konkrétní obvinění proti mužům, kteří opustili Sky, nejsou dosud známa. De Jongh jezdil v roce 1998 za nizozemskou stáj TVM, v jejíchž autech a hotelových pokojích v té době během dopingového skandálu na Tour de France objevila francouzská policie mimo jiné EPO. Leinders pracoval v letech 1996 až 2009 jako lékař pro stáj Rabobank, jejíž bývalý sportovní ředitel Theo de Rooij nedávno prohlásil, že do roku 2007 jezdci v týmu užívali pod lékařským dozorem dopingové látky.

Z týmu odchází i další sportovní ředitel Sean Yates, podle vyjádření vedení Sky ale jeho konec nemá nic společného s dopingem. Dvaapadesátiletý bývalý jezdec, jenž svou aktivní kariéru ukončil v roce 1996 v Motorole, prý opouští cyklistiku z osobních důvodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články