Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Škarnitzl: Kulhavý jezdí skvěle, ale i já jsem na tom lépe než vloni

Praha – Na Pražských schodech nestačil Jan Škarnitzl pouze na Jaroslava Kulhavého. Porážku mu bude chtít vrátit o víkendu v Novém Městě, i když uznává, že Kulhavý je po povedené přípravě ve výborné formě.

Jan Škarnitzl
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Škarnitzl se držel po celou dobu závodu v čelní skupině a nakonec nestačil pouze na Kulhavého. "Pražské schody mi vyhovují a každoročně tady bojuji o pódium. Závod doznal změny, když došlo na zkrácení z dřívější hodiny na půlhodinu. Jelo se mi dobře a za druhé místo jsem hodně rád. Kulhavý jel na mě až neskutečné tempo," ocenil svého občasného tréninkového parťáka.

Před víkendovými závody v Novém Městě se Škarnitzl cítí v pořádku. "Výkonnostně jsem na tom dobře, ne-li lépe než vloni. Pak samozřejmě záleží, jak to v ten konkrétní den člověku všechno vyjde od začátku do finiše," popisuje a dodává, že uvažuje i o účasti v doprovodném závodě v short tracku. "Vypadá to, že bych měl jet," říká Škarnitzl.

Short track se jezdí na kratším a snazším okruhu s málem terénních prvků. "Jsem přihlášený, ale ještě se budu o startu rozhodovat, protože do programu se mi moc nehodí. Celou dobu jsem to řešil, protože 15 let mám nastavený systém, že pátek je pro mě jediný volný den před závodním víkendem. Navíc jsem teď o víkendu nezávodil, což je taky takové trochu specifické. Trénink je rozházený," uvedl Škarnitzlův kolega Kulhavý.

Škarnitzl si všímá skvěle jezdícího Kulhavého. "Absolvovali jsme spolu soustředění a závody na Kypru. Letos se mu příprava povedla, neměl žádné zranění. V Novém Městě chce vyhrát a udělal pro to maximum," míní Škarnitzl, který by za velký úspěch považoval umístění v top 10.

Je nám líto, video expirovalo.
Škarnitzl: Kulhavému se povedla příprava a je hodně silný
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články