Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Sisr zářil v Nizozemsku a dojel si pro životní primát

Největšího úspěchu v dosavadní kariéře dosáhl cyklista František Sisr v nedělním závodě Ronde van Drenthe. Jedno z nejvýznamnějších jednorázových měření sil v Nizozemsku vyhrál ve spurtu desetičlenné skupiny před Belgičany Driesem de Bondtem a Prebenem van Heckem.

František Sisr
zdroj: twitter.com/CCC SprandiPolkowice autor: Szymon Sikora

Bývalý juniorský mistr světa na dráze oslavil první vítězství v barvách týmu CCC Sprandi Polkowice, jehož barvy hájí druhou sezonu. Pro polskou stáj to byl premiérový vavřín v tomto roce. "Jsem rychlý, takže jsem čekal na finiš. Když ostatní jezdci v úniku nastupovali, jenom jsem si je hlídal," líčil Sisr v cíli 192 kilometrů dlouhého zápolení.

"Ke konci jsem si hodně věřil, protože vím, v čem jsem silný. Taky jsem věděl, že peloton je o dost za námi, takže jsem mohl jet, jak jsem potřeboval," pokračoval čtyřiadvacetiletý cyklista.

Pro cenný triumf si dojel při teprve třetím letošním startu. O týden dříve nedokončil v Belgii závod Západními Flandry. "Bylo to důležité vítězství nejen pro mě, ale i pro tým. Máme první výhru v sezoně a věřím, že to je teprve začátek výborného roku," zakončil bývalý jezdec Dukly Praha a Klein Constantia, farmářského týmu elitního Quick-Stepu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články