Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šimůnek vynechá domácí šampionát, na MS ale nebude chybět

Praha - Cyklokrosař Radomír Šimůnek mladší sice bude kvůli zlomenině klíční kosti z konce roku a následné operaci scházet na sobotním mistrovství republiky v Hlinsku, o světový šampionát v německém St. Wendelu však nepřijde. Jako datum ostrého návratu si dokonce vytyčil již poslední závod světového poháru v nizozemském Hoogerheide.

"Mám to sešroubované a náporem pro tělo byla i narkóza při operaci, ale ve čtvrtek bych měl jít v Belgii na kontrolu k doktorovi, který mi to operoval. Snad už mi povolí i jízdu na silnici. Pak bych chtěl zamířit někam do tepla a zajet si tam na zkoušku pár kilometrů," nastínil své nejbližší plány Šimůnek.

V ostrém závodě by prý rád sedl na kolo již 23. ledna, kdy se v Nizozemsku pojede závěrečný díl světového poháru. "Uvidím, jak se budu cítit, ale chtěl bych si to tam určitě zkusit zajet, abych se trošku nadechl toho závodního tempa a nejel přímo rovnou až na mistrovství světa," vysvětlil Šimůnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Radomíra Šimůnka

I přes nepříjemné zranění nedlouho před vrcholem sezony věří, že se na světový šampionát, který se pojede poslední lednový víkend, dokáže dobře nachystat. "Ta pauza je samozřejmě nepříjemná, ale snad se dokážu kvalitně připravit po všech stránkách. Jak říkával táta - věřím, že když se připravím hlavou, tělo bude poslouchat," prohlásil Šimůnek.

Při Šimůnkově absenci zůstává suverénně největším favoritem republikového šampionátu Zdeněk Štybar, který bude usilovat o čtvrtý titul v řadě. Divácky atraktivní může být jeho souboj s bikerským vicemistrem světa Jaroslavem Kulhavým, který by se měl v Hlinsku představit. Přímým přenos hlavního závodu vysílá ČT4 v sobotu 8. ledna od 13:30.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články