Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Simon Yates nastoupil v pravý čas, ve vedení zůstává Atapuma

Luintra (Španělsko) – Mathias Frank se snažil dlouho a poctivě, kýžený efekt mu jeho nasazení ale nepřineslo. Švýcarského závodníka stáje IAM Cycling dostihli soupeři ještě před páskou a jeho snaha vyšla naprázdno. Z vítězství se v kopcovité etapě radoval Simon Yates (Orica BikeExchange), který si v letošní sezoně musel projít čtyřměsíčním zákazem startu za neúmyslný doping a teprve nedávno se vrátil do pelotonu. V průběžném vedení zůstává Darwin Atapuma ze stáje BMC, Leopold König je sedmý.

Simon Yates
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

"Podařilo se mi v závěru využít příležitosti. Nebylo to plánované, ale vyšlo to," řekl Yates. "Konec jsem načasoval perfektně," dodal budoucí kolega Romana Kreuzigera v týmu Orica BikeExchange.

Yates se oddělil od hlavní skupiny v prudkém stoupání na závěr 163,2 km dlouhé etapy. Přehnal se kolem vedoucího Franka a do cílové pásky si vybudoval dvacetisekundový náskok. Dvojče čtvrtého muže z letošní Tour de France Adama Yatese se díky tomu posunulo do elitní desítky celkového pořadí.

Jako druhý dojel domácí Luis León Sánchez o dvě sekundy před pětičlennou skupinou v čele s Italem Fabiem Fellinem. Hlavní skupina favoritů, v níž dojel König i Zdeněk Štybar, měla v cíli půlminutový odstup.

Červený trikot lídra uhájil Atapuma, jenž vede o 28 sekund před Alejandrem Valverdem a o 32 před Chrisem Froomem. Froomeův kolega z týmu Sky König si o jednu příčku polepšil na sedmé místo s odstupem 1:12 za Atapumou. Tým BMC ubránil Atapumův červený trikot i díky ostrému tempu, o které se nejprve starala Orica a poté stáj Movistar. "Byli jsme pozorní a drželi jsme se jich. Měli jsme dobré nohy a ubránili vedení," řekl Atapuma.

Cyklistický závod Vuelta - 6. etapa Monforte de Lemos - Luintra (163,2 km):

1. S. Yates (Brit./Orica) 4:05:00, 2. L. Sánchez (Šp./Astana) -20, 3. Felline (It./Trek-Segafredo), 4. Hermans (Belg./BMC), 5. Elissonde (Fr./FDJ), 6. Moreno (Šp./Movistar), 7. Frank (Švýc./IAM) všichni -22, 8. Valverde (Šp./Movistar), 9. Hardy (Fr./Cofidis), 10. Clarke (Austr./Cannondale), ...17. Štybar (Etixx-Quick-Step), 23. König (Sky) všichni -29.

Průběžné pořadí: 1. Atapuma (Kol./BMC) 21:45:21, 2. Valverde -28, 3. Froome (Brit./Sky) -32, 4. Quintana (Kol./Movistar), 5. Chaves (Kol./Orica) oba -38, 6. S. Sánchez (Šp./BMC) -1:07, 7. König -1:12, 8. Kennaugh (Brit./Sky) -1:14, 9. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step) -1:22, 10. S. Yates -1:28, ...43. Štybar -12:07

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články