Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Short track v Novém Městě n. M. vyhráli Battenová a van der Poel, Cink byl patnáctý

Světový pohár cyklistů na horských kolech v Novém Městě na Moravě zahájily závody v short tracku. Mezi ženami byla nejrychlejší Američanka Battenová, která vyhrála short track v SP poprvé, zato mezi muži vyhrál favorizovaný Nizozemec Mathieu van der Poel. Ondřej Cink dojel patnáctý a Jitka Čábelická dojela osmadvacátá. 

Haley Battenová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Čeští zástupci mezi elitní čtyřicítkou v krátkém předkrmu před nedělním cros country na šest kol doplatili na špatný start.

Čábelická i Cink se po startu propadli shodně na chvost startovního pole. "Nemohl jsem našlápnout pedál," vysvětloval Cink a stejný problém měla i jeho reprezentační kolegyně.

Cink se pak dostal postupně až za skupinu bojující o desítku. "Ale na spurt už jsem neměl sílu," konstatoval.

Čábelická se přiznala, že jí trať moc neseděla, a doufá, že si v neděli spraví náladu. "Nepovedl se mi start ani závod. Byla jsem mimo svůj rytmus. Takže nejlépe zapomenout a připravit se na neděli," konstatovala.

Američanka Battenová odjela soupeřkám v posledním kole a poprvé zvítězila mezi elitou Světového poháru. Druhá Loana Lecomteová z Francie měla ztrátu 16 sekund, o dalších pět sekund později si pro bronz dojela Švédka Jenny Rissvedsová. Závod nedokončila jedna z favoritek Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie, která měla pád a musela do nemocnice na kontrolu.

Závod mužů byl vyrovnaný až do samotného závěru, kdy nasadil ke spurtu první britský biker Thomas Pitcock, ale fenomenální Mathieu van der Poel jej dokázal přece jen přespurtovat, o čemž ale rozhodl až fotofiniš. Stejný čas měl i třetí Jordan Sarrou z Francie.

Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě - short track:

Muži: 1. M. Van der Poel (Niz.) 20:48, 2. Pidcock (Brit.), 3. Sarrou (Fr.) oba stejný čas, ...15. Cink (ČR) -16.

Ženy: 1. Battenová (USA) 23:35, 2. Lecomteová (Fr.) -16, 3. Rissvedsová (Švéd.) -21, ...28. Čábelická (ČR) -1:58.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články