Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Šestou etapu závodu Kolem Švýcarska ovládl Sagan

Biel/Bienne – Šestou etapu závodu Kolem Švýcarska jako dělanou pro spurtéry ovládl Slovák Peter Sagan. Vedení v celkovém pořadí si uchoval Francouz Thibaut Pinot, který se oblékl do žlutého v předešlé královské etapě. Přímý přenos sedmého dílu nabídne náš web v pátek od 16:40.

Sagan si připsal už jedenácté etapové prvenství ve Švýcarsku a vyrovnal se rekordmanům závodu Hugo Kobletovi a Ferdimu Küblerovi, kteří sbírali své úspěchy po druhé světové válce. Na otázku, zda pro něj tato jména něco znamenají, slovenský spurtér řekl: "Ne. Zítra je zkusím překonat."

Ve finiši porazil Belgičana Jürgena Roelandtse a Nora Alexandera Kristoffa. Kontakt s nimi v posledních stovkách metrů ztratil Brit Mark Cavendish, který tak do souboje o vítězství nezasáhl a dojel šestý se ztrátou dvou sekund. Přitom právě Cavendishovi kolegové z týmu Etixx-QuickStep včetně Zdeňka Štybara měli velkou zásluhu na tom, že peloton zlikvidoval kilometr před cílem náskok skupinky uprchlíků.

V té době už chyběl v hlavním poli Štybar, který pět kilometrů před cílem upadl a strhl s sebou stájového kolegu Juliena Vermota. Český exmistr světa v cyklokrosu dokončil etapu se ztrátou 6:37. O 46 sekund za Saganem přijel Jan Hirt, který je celkově na 34. příčce. Štybar má již více než hodinové manko.

Profil Šesté etapy:

Výsledky etapového závodu Kolem Švýcarska

1. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo) 4:34:43, 2. Roelandts (Belg./Lotto), 3. Kristoff (Nor./Kaťuša), 4. Drucker (Luc./BMC), 5. Bennati (It./Tinkoff-Saxo) všichni stejný čas, 6. Cavendish (Brit./Etixx-Quick-Step) -2, ...112. Hirt (ČR/CCC Polkowice) -46, 144. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) -6:37.

Průběžné pořadí: 1. Pinot (Fr./FDJ) 22:16:51, 2. Thomas (Brit./Sky) -42, 3. Špilak (Slovin./Kaťuša) -50, 4. Pozzovivo (It./AG2R) -55, 5. Ángel López (Kol./Astana) -1:07, 6. Fuglsang (Dán./Astana) -1:22, ...34. Hirt -19:28, 114. Štybar -1:05:25.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články