Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sedmou etapu ovládl díky závěrečnému úniku De Marchi

Alcaudete - Sedmou etapu Vuelty vyhrál italský cyklista Alessandro De Marchi. Nejaktivnější jezdec letošní Tour de France vyhrál po individuálním úniku v posledních 14 kilometrech. Člen stáje Cannondale si tak připsal svůj první etapový triumf na Grand Tour.

Alessandro De Marchi
zdroj: ČTK

Červený trikot lídra udržel domácí favorit Alejandro Valverde. Další z kandidátů na celkové vítězství Brit Chris Froome v úvodu ve 165,4 kilometru dlouhé etapy upadl, ale i přes krvavé zranění znovu nasedl na kolo a za pomoci týmu Sky se stihl vrátit do hlavního balíku. Nakonec dokonce Froome dojel na sedmém místě a ještě najel tři vteřiny na Valverdeho, který skončil devátý. Druhé místo celkově nadále drží Kolumbijec Nairo Quintana se ztrátou 15 sekund.

De Marchi byl dlouho v úniku s dalšími třemi jezdci Ryderem Hesjedalem, Hubertem Dupontem a Johannem Tschoppem. Dupont s Tschoppem pak začali zaostávat a 14 kilometrů před cílem upadl Hesjedal. De Marchi se tak pustil do sólového úniku, který udržel až do konce, a dojel 2:17 minuty před pelotonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 7. etapy Vuelty

"Je to nejlepší okamžik mé kariéry. Vyhrát po úniku s tak silnými jezdci je opravdu fantastický výsledek," radoval se v cíli De Marchi. Hesjedal se po pádu ještě stihl zachytit Duponta s Tschoppem, které před cílem předjel, a dojel na druhém místě se ztrátou 1:35 na De Marchiho.

Nehodě se nevyhnul ani průběžně devátý Francouz Warren Barguil, který nezvládl závěrečnou zatáčku. Hrozil mu tak propad až na 28. místo, ale jelikož k pádu došlo v ochranné tříkilometrové zóně, dostal nakonec stejný čas jako peloton a udržel se v nejlepší desítce.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 7. etapa:

Alhendín - Alcaudete (165,4 km):

1. De Marchi (It./Cannondale) 4:01:52, 2. Hesjedal (Kan./Garmin), 3. Dupont (Fr./AG2R), 4. Tschopp (Švýc./IAM Cycling) všichni -1:35, 5. Gilbert (Belg./BMC), 6. Martin (Ir./Garmin), 7. Froome (Brit./Sky) všichni -2:17, 8. Brambilla (It./Omega Pharma-Quick-Step), 9. Valverde (Šp./Movistar), 10. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) všichni -2:20.

Průběžné pořadí: 1. Valverde 26:52:20, 2. Quintana (Kol./Movistar) -15, 3. Contador -18, 4. Froome -19, 5. Chaves (Kol./Orica) -44, 6. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -45, 7. Gesink (Niz./Belkin) -55, 8. Aru (It./Astana) -58, 9. Barguil (Fr./Giant) -1:02, 10. Kelderman (Niz./Belkin) -1:06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články