Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sedmička českých cyklistů se představí na MS dráhařů

Melbourne - Sedmička českých cyklistů se představí od středy do neděle na dráhovém mistrovství světa v Melbourne. Jsou mezi nimi i sprinteři Denis Špička s Adamem Ptáčníkem, kteří jsou nejvážnějšími uchazeči o dvě místa pro olympiádu v Londýně, přičemž jedno by měla mít Česká republika zajištěno pro keirin a jedno pro sprint. Navázat na životní úspěch v podobě stříbra z bodovacího závodu na loňském šampionátu v nizozemském Apeldoornu touží Jarmila Machačová.

Dráhová cyklistika
zdroj: AP

Šampionát v Melbourne uzavře dvouletý cyklus olympijské kvalifikace a právě sprinteři by měli svoji účast v britské metropoli potvrdit. Kromě Ptáčníka se Špičkou je třetím sprinterem ve výpravě ještě Filip Ditzel. Všichni společně s Machačovou již trénovali na dráze a závěrečná příprava proběhla podle plánů. Tedy až na Ptáčníkův pád. Tomu podle trenéra Petra Klimeše při testování v zatáčce v rychlosti okolo 70 km v hodině praskla zadní galuska. Vedle odřeniny však neutrpěl žádná další zranění.

Vytrvalce pak zastupují Martin Bláha, Vojtěch Hačecký a Milan Kadlec, kteří se s trenérem Janem Kopačem usídlili v blízkosti Melbourne ve městě Bendigo. "Určitě jsme udělali velmi dobře, že jsme sem vyrazili s takovým předstihem. Jezdili jsme a trénovali za výborných klimatických podmínek, závodili i na dráze a odtrénovali jsme přesně to, co jsme chtěli. Jen to chce, aby to kluci prodali na šampionátu," řekl Kopač webu Českého svazu cyklistiky.

Slibné načasování formy prokázali krátce před šampionátem v poslední prověrce před jeho začátkem Kadlec s Machačovou, kteří skončili v kritériu shodně na druhém místě. Kadlec přitom prohrál až ve spurtu s domácím Peterem Walkerem, navíc Hačecký skončil čtvrtý a Bláha sedmý. Také Machačová, která má v Melbourne medailové ambice, nestačila až ve spurtu na Australanku Nicole Whitburnovou.

Nominace českých cyklistů:

Muži:

Denis Špička (týmový sprint, keirin, sprint), Adam Ptáčník (týmový sprint, sprint), Filip Ditzel (týmový sprint,1 kms pevným startem, sprint), Martin Bláha (scratch, madison), Milan Kadlec (bodovací závod jednotlivců), Vojtěch Hačecký (madison).

Ženy:

Jarmila Machačová (scratch, bodovací závod jednotlivkyň).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články