Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Schurter se Stitnemannem vyhráli Cape Epic, Kulhavý a Sauser na ně ztratili 8 minut

Val de Vie (JAR) - Jaroslav Kulhavý se švýcarským bikerem Christophem Sauserem obsadili v závodu dvojic Cape Epic druhé místo. Při svém třetím společném startu v Jihoafrické republice poprvé nevyhráli, sklonit se museli před dvojicí Nino Schurter, Matthias Stitnemann.

Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser
zdroj: Cape Epic autor: Nick Muzik

Po sedmi etapách se museli sklonit před olympijským šampionem a mistrem světa Ninem Schurterem a jeho švýcarským krajanem Matthiasem Stitnemannem, kteří triumfovali s náskokem více než osmi minut. Pro oba to bylo premiérové vítězství v Cape Epic.

"Měli jsme v plánu tady vyhrát příští rok, ale povedlo se nám to o rok dříve. Jsme napřed. Uspět tady hned při prvním startu je neskutečné," radoval se Schurter. Vedení se ujali po vítězství v páté etapě. Další den vyhráli znovu a na své největší soupeře Kulhavého se Sauserem najeli téměř šest minut, čímž závod prakticky rozhodli.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý se Sauserem skončili na Cape Epic druzí

"Myslím, že jsme letos změnili povahu toho závodu, společně s Manuelem Fumicem a Henriquem Avancinim. Ukázali jsme, že i hoši z cross country tu mohou vyhrát, čímž jsme asi hodně lidí překvapili," uvedl Schurter.

Poslední etapu dokončili se Stirnemannem jako třetí o 38 sekund za vítěznou nizozemsko-švýcarskou dvojicí Michiel van der Heijden, Andri Frischknecht. Kulhavý a Sauser dojeli šestí o 1:56 zpět. "Mysleli jsme, že Christoph s Jaroslavem budou útočit, ale po startu bylo vidět, že Christophovi to dnes nejde. Tím to z nás spadlo a jeli jsme rozumně, vyvarovali jsme se defektů a pádů," uvedl Stirnemann.

Závod horských kol Cape Epic v JAR - 7. etapa (85 km):

1. Van der Heijden, Frischknecht (Niz./Švýc.) 2:57:14, 2. Ferraro, Rabensteiner (It.) -17, 3. Schurter, Stirnemann (Švýc.) -38, 4. Adel, Višňovský (ČR/SR) -49, ...6. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -1:56, 15. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -8:26.

Konečné pořadí: 1. Schurter, Stirnemann 26:35:06, 2. Kulhavý, Sauser -8:07, 3. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) -19:34, ...8. Hynek, Lakata -1:13:38, 15. Adel, Višňovský -2:00:31. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články