Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schurter, Neffová a další hvězdy obsadí pražské centrum

Pražské schody letos přilákají opravdu hvězdné startovní pole. V Praze se v mužské kategorii představí Nino Schurter či Carlos Coloma, mezi ženami najdeme Jolandu Neffovou či Maju Wloszczowskou. České barvy budou hájit Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink a další. Přímý přenos závodu sledujte od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Závod v centru Prahy slaví již čtvrtstoletí. Jubileu odpovídá i jeho obsazení, ačkoliv z hvězdné sestavy vypadli po nedělním závodě v Novém Městě na Moravě zranění Mathieu van der Poel a Samuel Gaze. Všestranný nizozemský talent si obnovil zranění zápěstí, už v neděli odletěl a čeká jej podrobné vyšetření. Gaze si poranil nohu.

Mezi ženami pojedou úřadující světová šampionka Jolanda Neffová či mistryně z roku 2010 Maja Wloszczowská. Mezi muži se vedle Kulhavého, Schurtera a Colomy postaví na start Florian Vogel, Jordan Sarrou, David Valero, Ondřej Cink či Jan Škarnitzl, ale také vynikající maratonec Kristián Hynek.

V Schurterově případě půjde o premiéru. "Samozřejmě jsem o Pražských schodech už něco slyšel. A z toho vím, že jde o supertěžký závod. Uvidíme, zda budu dost svěží na to, abych uspěl i zítra. Budu si to muset nejdřív osahat a uvidíme, co bude dál. Každopádně se na závod moc těším," řekl velký rival Kulhavého.

"Schody jsou mimořádným závodem. Především pro diváky. Já to beru spíš jako exhibici, kterou by si měli užít nejen diváci, ale také závodníci. Některé z předešlých ročníků se jely před závody Světového poháru a člověk tam nechtěl tolik riskovat, ale mnozí další se tam chtějí naopak ukázat," sdělil Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Pražské schody vyrazí Schurter nebo Neffová

Ondřej Cink: "Dosud jsem jel Pražské schody asi třikrát, ale pokaždé po nějakých těžkých závodech, takže jsem měl daleko k tomu, abych bojoval o vítězství. To bych chtěl tento rok trošku změnit."

Stejně na tom bude i Neffová. "Už jsem slyšela hodně příběhů o Pražských schodech, ať už od holek, tak i od chlapů, kteří ten závod jezdí o dost déle. A jsem ohromně nadšená, že tady mohu být," uvedla Neffová. 

"Jsem hrozně ráda, že tady mohu závodit. Když jsem dostala poprvé pozvánku před těmi dvěma lety, byla jsem potěšená. Pamatuji si, že můj první dojem tehdy byl, že závod je o moc těžší, než jsem očekávala, ale byl to tehdy krásný závod a parádní bitva," připojila Wloszczowská.

Ženy pojedou sedm kol, muži ještě o čtyři více. Trasa unikátního závodu zůstává stejná. Start je v Nerudově ulici, cíl na Hradčanském náměstí. Během každého okruhu, který měří 1400 metrů, musejí cyklisté zdolat sjezd 128 zámeckých schodů i náročný výjezd z Malostranského náměstí až na Jánský vršek a zpět na Hrad. 

Program závodu Pražské schody 2018:

15:35 - otevřený závod,

17:00 - ženy,

18:30 - muži.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články