Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Schachmann vyhrál v Baskicku druhou etapu, Alaphilippe měl těžký pád

Formu jako hrom má německý cyklista Maximilian Schachmann. Prokazuje to v závodě WorldTour Kolem Baskicka, kde vyhrál už druhou etapu a po třetím dnu si pojistil průběžné vedení. Několik kilometrů před cílem měl těžký pád vítěz úterní etapy a celkově druhý Julian Alaphilippe z Francie.

Maximilian Schachmann
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Pětadvacetiletý Schachmann se prosadil po 191,4 km v hromadném spurtu ve městě Estibaliz. Za vítězem pondělní časovky dojeli Italové Diego Ulissi a Enrico Battaglin. "Nevím, co mám říct. Musím jen poděkovat svému týmu. Jsem tu nový a nepřišel jsem jako velká hvězda, ale měl jsem podporu na 150 procent a na konci také dobré nohy," liboval si po výhře člen německé stáje Bora-hansgrohe.    

O své největší soupeře v boji o žlutý trikot lídra přišel Schachmann zhruba šest kilometrů před cílem. Při hromadném pádu skončili na zemi průběžně druhý Alaphilippe, třetí Michal Kwiatkowski z Polska či vítěz Tour de France Geraint Thomas z Británie, kteří nabrali velkou ztrátu. Jediný český účastník závodu Petr Vakoč dojel na 125. místě.   

Schachmann celkově vede o 33 sekund před Španělem Ionem Izagirrem a rakouským týmovým kolegou Patrickem Konradem. Závod skončí v sobotu v Eibaru.

Výsledky závodu Kolem Baskicka (WorldTour) -

3. etapa (191,4 km): 1. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) 4:47:57, 2. Ulissi (It./SAE Team Emirates), 3. Battaglin (It./Kaťuša-Alpecin), 4. Hirschi (Švýc./Sunweb), 5. I. Izagirre (Šp./Astana), 6. Aberasturi (Šp./Caja Rural-Seguros RGA) všichni stejný čas, ...125. Vakoč (ČR/Deceuninck-Quick Step) -4:26.

Průběžné pořadí: 1. Schachmann 8:34:31, 2. I. Izagirre, 3. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe) oba -33, 4. Martin (Ir./SAE Team Emirates) -49, 5. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -51, 6. Martínez (Kol./EF Education First) -53, ...65. Vakoč -8:41.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články