Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sastre je v Praze, bude ambasadorem české tour

Praha - Španěl Carlos Sastre, vítěz Tour de France 2008, přijel do České republiky. Jedna z velkých osobností světové cyklistiky posledního desetiletí se zde ujme role exkluzivního ambasadora Czech cycling tour.

Carlos Sastre
zdroj: ČT4

Posledním Sastreho úspěchem bylo vítězství v týmové soutěži na domácí Vueltě, po rozpadu stáje v 36 letech ukončil kariéru a teď mimo jiné ve své nadaci podporuje mladé cyklisty.

Díky přátelství s René Andrlem, který byl před deseti lety jeho týmovým kolegou, se ujal role mezinárodního velvyslance 3. ročníku české tour, která proběhne na konci června v Olomouckém kraji.

"Jsem velkým propagátorem rozšíření špičkové cyklistiky do všech částí světa. Pryč je doba, kdy se velké akce konaly jen ve Francii, Itálii nebo Španělsku. Pokud moje jméno pomůže sem k vám přitáhnout ještě kvalitnější konkurenci, udělám to moc rád," řekl Sastre.

Ten vždy exceloval především v nejtěžších kopcích, i proto ho zaujal hodně těžký profil letošní Czech cycling tour. "Poslední dobou je to trend všech závodů mít stále obtížnější profil. Mě jako výborného vrchaře i tohle přitáhlo k českému závodu," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články