Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sánchez obvinění z dopingu odmítl. Nemohl jsem tomu uvěřit, říká

Madrid – Před devíti lety opanoval olympijský závod v Pekingu, před šesti lety vyhrál klasifikaci vrchařů na Tour de France. To vše byly v kariéře devětatřicetiletého Samuela Sáncheze vrcholy. Nyní, v jejím samotném závěru, však pro španělského cyklistu přichází pád – pozitivní nález na růstový hormon. Sánchez obvinění odmítá.

Samuel Sánchez
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Výsledek antidopingové kontroly devětatřicetiletého jezdce a olympijského vítěze z roku 2008 podle jeho slov nepříjemně překvapil. Druhý muž celkového pořadí Vuelty 2009 a Tour de France 2010 měl pozitivní nález při mimosoutěžní kontrole 9. srpna. Do vyřešení případu byl suspendován a přijde tak o sobotní start Vuelty.

"Právníci mi řekli, že do analýzy B vzorku se k tomu nemám vyjadřovat. Je to však pro mě naprosté překvapení a nemohl jsem tomu uvěřit," řekl Sánchez.

O celé záležitosti se dozvěděl krátce po příjezdu do Nimes, kde poslední Grand Tour sezony začne. "Cítím se hrozně, zaskočilo mě to. Teď už sedím doma a čekám, jak to dopadne," uvedl nejlepší vrchař Tour z roku 2011.

"Mám čisté svědomí a všechno se určitě vysvětlí. Je mi devětatřicet, jsem profesionálem 19 let a blížím se ke konci kariéry. Proč bych tedy dělal něco takového," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sánchez přijde kvůli podezření z dopingu o Vueltu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články