Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sáloví cyklisté skončili opět bez medaile

Basilej - Dvakrát pod stupni vítězů skončili čeští reprezentanti v sálové cyklistice na mistrovství světa v Basileji. Stejně jako před rokem vyšli medailově naprázdno. Čtvrtá místa obsadili Petr Skoták s Pavlem Šmídem v kolové a v krasojízdě dvojic Andrea Petříčková s Ivou Valešovou. Příští rok se mistrovství světa uskuteční v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v sálové cyklistice: Češi skončili čtvrtí

Skotákovi se Šmídem se opět nepodařilo porazit žádný tým ze silné trojky. V kvalifikaci o postup do medailových bojů podlehli Německu těsně 2:3. "Potřetí za sebou jsme narazili v boji o postup do semifinále na Německo. Zápas byl hodně vyrovnaný a nervózní. Nedařila se nám koncovka, chybělo nám více štěstí a přesnosti," řekl Šmíd.

Také finále přineslo vyrovnanou bitvu. Německo ještě v poslední minutě vyrovnalo, ale 30 sekund před koncem Rakušané vstřelili vítězný gól a po roční přestávce získali titul mistrů světa.

Němci opanovali krasojízdy

Petříčková s Valešovou nenavázaly na bronzovou medaili z roku 2011 z Japonska. Finálová jízda se jim nevydařila, hodně chybovaly, oproti psané sestavě ztratily více než 28 bodů. V krasojízdě jednotlivců skončil Jakub Mašek šestý.

V krasojezdeckých soutěžích byli suverénní Němci, kteří zopakovali loňský medailový úspěch. Vyhráli všechny soutěže a s výjimkou krasojízdy čtveřic, kde startuje pouze jeden tým z každé země, získali i všechny stříbrné medaile.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články