Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Saganovi těsně unikla druhá výhra na Vueltě

Almadén (Španělsko) – Slovenskému cyklistovi Peteru Saganovi na Vueltě těsně uniklo druhé etapové vítězství za sebou. Ve finiši sedmé etapy, kterou poznamenal pád několika jezdců, ho porazil třiadvacetiletý německý spurtér Marcel Kittel, jenž si připsal svůj první triumf na jedné z Grand Tours. Červený trikot udržel Francouz Sylvain Chavanel.

Peloton na Vueltě
zdroj: ČTK/AP

V prvním opravdovém hromadném spurtu letošní Vuelty se utkali dva muži, kteří před třemi týdny zářili na závodě Kolem Polska. Vycházející spurtérská hvězda Kittel tam triumfoval ve čtyřech etapách, Sagan ve dvou a připsal si celkový triumf. Na třetím místě za oběma mladíky dnes skončil velezkušený domácí Óscar Freire.

"Je to jako sen. Výhra na Grand Tour je něco úplně jiného. Bylo to mnohem těžší a komplikovanější než moje předchozí vítězství, ale o to je to lepší pocit," pochvaloval si jezdec týmu Skil-Shimano po svém letošním třináctém triumfu. Víc jich má v sezoně na kontě pouze král klasik Philippe Gilbert z Belgie, jenž vyhrál šestnáctkrát.

Peloton v posledních desítkách metrů roztrhal hromadný pád, který s největší pravděpodobností způsobil Tyler Farrar. Spolu s Američanem skončili na asfaltu například Ital Michele Scarponi nebo Polák Michal Golaš, jenž krvácel z několika ran v obličeji.

Obhájce loňského vítězství Nibali odnesl nehodu zraněním pravého stehna, jeho krajan Scarponi zase křičel bolestí, když doktor kontroloval jeho levý kotník. Čtvrtý muž průběžného pořadí Rodríguez si poranil pravou ruku. Sobotní osmá etapa obsahuje dvě vrchařské prémie druhé kategorie, jednu první kategorie a po 177 kilometrech končí prudkým stoupáním do cílového města San Lorenzo De El Escorial.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články