Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sagan vyhrál již druhou etapu, Kreuziger je třetí

Paříž - Slovenský cyklista Peter Sagan z Liquigasu vyhrál již druhou etapu na závodu Paříž-Nice. Po páté etapě se drží stále na třetí příčce průběžného pořadí jeho týmový kolega Roman Kreuziger. Na lídra Alberta Contadora ze Španělska ztrácí 25 sekund. Teprve dvacetiletý Sagan už překvapil premiérovým triumfem mezi profesionály ve středu. Tentokrát se od vedoucí skupiny, v níž nechyběli největší favorité, odpoutal tři kilometry před cílem a minimální náskok udržel až na cílovou čáru.

Juniorský mistr světa z horských kol si tak upevnil vedoucí pozici v bodovací soutěži. Závěrečný finiš jej natolik vyčerpal, že v cíli padl do trávy. "Povedlo se mu něco neuvěřitelného. Jel sám dva kilometry v protivětru, navíc posledních 500 metrů bylo mírně do kopce. Všechny zase překvapil. Jsme rádi, že se mu povedlo vyhrát, pro tým je to důležité," pochválil mladého kolegu Kreuziger.

Do cílového města Aix-en-Provence dorazil nejlepší český cyklista v balíku nejlepších na 22. místě a na své konkurenty z popředí klasifikace nic neztratil. "Byla to překvapivě možná nejtěžší etapa, kterou jsme jeli. Pořád někdo nastupoval, bylo tam dost nervozity a jsem rád, že jsem dojel v té první skupině. Závěr byl dost těžký, protože tam dali jednu menší stěnu, o které nikdo moc nevěděl," doplnil Kreuziger. 

O víkendu čekají na peloton závěrečné dvě etapy. Hned ta sobotní s osmi horskými prémiemi může výrazně zamíchat pořadím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články