Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sagan si zřejmě v Paříži cross-country nezajede. Slovensko nemá potřebné umístění

Sen slovenského bikera Petera Sagana zúčatnit se olympijských her v Paříži v cross country hosrkých kol je patrně nereálný. Slovensko totiž nemá dostatečně vysoké umístění v žebříčku zemí Mezinárodní cyklistické unie (UCI), aby čtyřiatřicetiletého cyklistu mohlo nominovat.

Peter Sagan v závodech na horských kolech
zdroj: Peter Sagan / Facebook

V Paříži bude moci osm nejlepších zemí v žebříčku poslat do závodu dva jezdce, země na 9. až 19. místě po jednom. Česko je osmnácté. Slovensku patří v pořadí národů místo až ve čtvrté desítce.

I když bude přesměrováno jedno volné místo pro pořádající Francii, která si dvě místa dokázala vydobýt sportovní cestou, připadne nejspíš Izraeli na 20. pozici. Slováci jsou až příliš daleko.

Čtyřiatřicetiletý trojnásobný mistr světa ze silničního závodu Sagan, který se zařadil v uplynulých letech mezi největší hvězdy cyklistiky, na biku začínal a rád se k němu vracel. Už v roce 2016 v Riu de Janeiro upřednostnil start v terénu, obsadil ale až 35. místo. O start na silnici v Pekingu 2021 přišel kvůli potížím s kolenem.

Samotný Sagan neměl navíc moc možností, jak pozici Slovenska v žebříčku vylepšit. Letos musel v únoru a pak znovu v březnu podstoupit operace srdce kvůli arytmii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články