Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sagan se v Katalánsku vrátil na pódium. Černý zkusil únik

Slovenský fenomén Peter Sagan v šesté etapě závodu Kolem Katalánska ukázal, že po onemocnění koronavirem má zpět sílu v nohách. Jeho tým Bora Hansgrohe zvládl pochytat všechny uniknuvší soupeře včetně časovkáře Josefa Černého a na Sagana ve spurtu v Mataru nikdo neměl. Zvlněná etapa celkovou klasifikací nezamíchala. Závodu stále vládne trio stáje Ineos Grandiers v čele s Britem Adamem Yatesem.

Sagan na nedávném Milán–San Remu
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

Sagan navázal na páteční vítězství svého kolegy z týmu Bora-hansgrohe Němce Lennarda Kämny. "Cítím se výborně. Po Tirreno-Adriatico a Milán-San Remo nebyla žádná delší pauza, takže jsem teď trochu unavený, ale mám z vítězství velkou radost. Je to dobrý start do sezony, zvlášť po těch posledních dvou měsících. Nebylo to snadné, ale teď to vypadá fajn," uvedl Sagan, který se v úvodu roku nakazil covidem-19. Na klasice Milán-San Remo před týdnem skončil čtvrtý.

V závěru etapy dlouhé téměř 194 kilometrů se pokusil o únik Josef Černý, ale jeho útok nebyl úspěšný. Do cíle dojel na 93. místě s odstupem 18 sekund na Sagana. Jan Hirt nabral ztrátu přes dvě minuty. Roman Kreuziger zaostal o čtyři a půl minuty, celkově je z českého tria nejlepší na 72. příčce.

Závod zakončí nedělní etapa v Barceloně dlouhá 133 km okořeněná okruhem s tradiční výjezdem na kopec Montjuic.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 6. etapa (193,8 km):

1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 4:23:18, 2. Impey (JAR/Israel Start-up Nation), 3. Molano (Kol./SAE Team Emirates), 4. Van Rensburg (JAR/Qhubeka Assos), 5. Kamp (Dán./Trek-Segafredo), 6. Venturini (Fr./AG2R Citroën) všichni stejný čas, ...93. Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) -18, 120. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -2:02, 131. Kreuziger (ČR/Gazprom-RusVelo) -4:35.

Průběžné pořadí: 1. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) 23:08:45, 2. Porte (Austr./Ineos Grenadiers) -45, 3. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) -49, 4. Valverde (Šp./Movistar), 5. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe) oba -1:03, 6. Chaves (Kol./BikeExchange) -1:04, ...72. Kreuziger -42:24, 83. Hirt -52:06, 122. Černý -1:11:37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články