Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sagan má další triumf, když vyhrál Roubaix. Štybar devátý

Peter Sagan vyhrál poprvé v kariéře klasiku Paříž-Roubaix. Slovenský jezdec týmu Bora-hansgrohe v závěrečném spurtu na velodromu porazil Silvana Dilliera, s nímž jel v posledních desítkách kilometrů ve dvoučlenném úniku. Třetí dojel Niki Terpstra, jenž minulý týden ovládl jinou slavnou klasiku Kolem Flander. Zdeněk Štybar se pokoušel o únik chvíli před Saganem, ale nevyšel mu a skončil devátý.

Peter Sagan po vítězství na Paříž-Roubaix
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Stefano Sirotti

Osmadvacetiletý Sagan udělal důležitý krok k vítězství na "Peklu severu" zhruba 54 kilometrů před cílem, kdy se odpoutal od hlavní skupiny favoritů. Hvězdný Slovák si dojel uprchlíky před sebou a díky vzájemné spolupráci zvyšoval náskok.

Z původní trojice odpadl zhruba 30 km před finišem Belgičan Jelle Wallays a se Saganem už vydržel pouze dvojnásobný mistr světa v týmové časovce Dillier.

V tradičním závěru na velodromu v Roubaix se pak Sagan po 257 km za Dillierem vyvezl a podle očekávání ho lehce přespurtoval. Poprvé v kariéře tak převzal trofej v podobě dlažební kostky, kterou dostávají vítězové závodu, jehož velká část (letos 54,5 km) vede právě po "kočičích hlavách".

Terpstrův kolega z týmu Quick-Step Štybar dojel devátý ve skupině s odstupem 2:31 minuty na Sagana. Českému cyklistovi tak nevyšel útok na vítězství v závodě, na němž byl loni a v roce 2015 druhý.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se držel v popředí, zhruba 75 km před cílem dokonce ujel soupeřům z pelotonu a byl zhruba 15 km v úniku, byl však dostižen a brzy nato se podařil úspěšný atak Saganovi.

Cyklistický jednorázový závod Paříž-Roubaix:

1. Sagan (SR/Bora-hansgrohe) 5:54:06, 2. Dillier (Švýc./AG2R La Mondiale) stejný čas, 3. Terpstra (Niz./Quick-Step) -57, 4. Van Avermaet (Belg./BMC), 5. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 6. Vanmarcke (Belg./Drapac-Cannondale) všichni -1:34, ...9. Štybar (Quick-Step) -2:31.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články