Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sagan dojel na horském kole v Teplicích čtvrtý, vyhrál Škarnitzl

Teplice - Mistr světa v silniční cyklistice Slovák Peter Sagan skončil na Českém poháru v cross country horských kol v Teplicích čtvrtý. I druhý díl seriálu ovládl Jan Škarnitzl. Mezi ženami si zopakovala tři týdny staré vítězství z Prahy Jana Czeczinkarová.

Peter Sagan
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Sagan si odskočil k horským kolům uprostřed silniční sezony a po pádu a nedokončeném závodu ve Štýrském Hradci o minulém víkendu si tentokrát vedl lépe. Ke stupňům vítězů měl však na čtvrtém místě daleko, od třetího Jiřího Nováka ho dělilo přes půl minuty. Škarnitzl triumfoval s náskokem 27 sekund před Belgičanem Ruberem Scheirem.

Světový šampion Sagan však měl i tentokrát porci smůly. Závod v lázeňské čtvrti Teplic na celkem osm okruhů, z nichž jeden měřil 4,4 kilometru s převýšením 95 metrů, skvěle rozjel a při prvním průjezdu cílem vedl. Po dalším okruhu byl v čele spolu se Škarnitzlem, ale ve třetím měl defekt a propadl se až na průběžnou šestou příčku.

Přestože skončil pod stupni vítězů, mohl být spokojený. Vyjel si body, díky nimž může reálně zvažovat účast v olympijském závodě cross country. "Je ale ještě moc brzy, abych se rozhodoval o Riu. Zatím jsem rád, že jsem se zabavil a dojel do cíle v pořádku," řekl Sagan.

"Ten jeho skalp mě těší, ale je třeba to brát s rezervou. Má teď volněji, navíc na silnici by to bylo asi něco úplně jiného. V tom třetím kole jsem si říkal, že kdyby byl už cíl, tak bych se vůbec nezlobil," zhodnotil závod s úsměvem Škarnitzl.

"Peťo to rozjel tak, že ty časy byly hrozně rychlé, já se pak trošku trápil a nemohl se do toho dostat. Ale jinak si myslím, že pro celou českou cyklistiku je super, že Peťo si vybral zrovna Teplice a tento závod. Mohl trénovat někde doma, ale místo toho šel tady s kůží na trh," doplnil Škarnitzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sagan v Teplicích na horském kole útočil na výhru, tu nakonec získal Škarnitzl

Také on má do Ria blízko. "Ještě je tady pro mě důležitý jeden závod, nejspíš v Kutné Hoře, abych v tom pořadí měl nějakou jistotu. Za týden nás pak čeká mistrovství Evropy a série Světových pohárů, ta sezona bude ještě dlouhá," uvedl Škarnitzl.

V závodě žen doprovodily Czeczinkarovou na pódium dvě zahraniční závodnice. Druhá skončila s odstupem 38 sekund Belgičanka Ghita Michielsová a třetí byla Mexičanka Daniela Campuzanová.

Výsledky Českého poháru v cross country horských kol v Teplicích:

Muži: 1. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) 1:37:06, 2. Scheire (Belg.) -27, 3. Novák (CST Superior Brentjens) -38, 4. Sagan (SR) -1:09:09, 5. Nesvadba (Expres CZ Merida Kolín) -1:50, 6. Ulman (Česká spořitelna Accolade) -2:19.
Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Škarnitzl 150 b., 2. Nesvadba 110, 3. Ulman 95.

Ženy: 1. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) 1:28:23, 2. Michielsová (Belg.) -38, 3. Campuzanová (Mex.) -1:39, 4. Heidlová (Rak.) -1:58, 5. Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) -2:20, 6. Štěpánová (Kona Cycling Point) -2:52,8.
Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Czeczinkarová 150, 2. Štěpánová 110, 3. Škarnitzlová 110.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články