Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sáblíková zvažuje start na cyklistickém MS

Praha - Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková po nedávném trojnásobném triumfu na domácím cyklistickém šampionátu vážně zvažuje start na srpnovém mistrovství světa v Austrálii. V návrhu nominace, který sestavil místopředseda Českého svazu cyklistiky a šéf silniční komise Jozef Regec, třiadvacetiletá sportovkyně nechybí s podmínkou, že se ještě zúčastní závodu v mezinárodní konkurenci. Šéf domácího svazu Marian Štětina se Sáblíkovou počítá do časovky.

"Zatím o tom s námi oficiálně nikdo nemluvil, ale je pravda, že o tom uvažujeme," řekl trenér Sáblíkové Petr Novák. Start v Melbourne by ale každopádně hodně zvažoval s ohledem na únavu Sáblíkové a nedostatek tréninku po olympiádě ve Vancouveru. "Musím být opatrný, abych ji 'nezazdil'. Je ale pravda, že se ukázalo, že olympijská příprava byla kvalitní," uvedl Novák. 

Sáblíková už figuruje v Regecově návrhu nominace. "Jako komise jsme si ale dali podmínku, že musí jet závod s kvalitní mezinárodní účastí, abychom měli srovnání na mezinárodní úrovni," řekl Regec. "A bude záležet na rozhodnutí prezidia," dodal. 

Předseda Českého svazu cyklistiky Marian Štětina naproti tomu řekl, že ani na žádném dalším startu Sáblíkové netrvá. "Je to mistryně republiky, vyhrála navíc naprosto přesvědčivě, takže není co řešit. Na časovku ji pošleme," uvedl Štětina. 

Mistrovství světa se v Austrálii uskuteční na přelomu srpna a září. Pro ženy jsou vypsané dva závody - časovka a s hromadným startem. Sáblíková by teoreticky mohla startovat v obou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články