Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková si prohlédla trať cyklistického MS

Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková se minulý týden o víkendu společně s trenérem Petrem Novákem vydala "na otočku" do Kodaně, aby si přímo v Dánsku prohlédla trať závodů cyklistického mistrovství světa, na kterém bude za dva týdny startovat. A příliš nadšená se nevrátila. Pořadatelé totiž připravili pro časovku, její hlavní start, rovinatý městský okruh.

Martina Sáblíková
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Je to rovina, pojede se od křižovatky ke křižovatce. A Martině více vyhovují kopce. Nebude to pro ni ideální, ale to nevadí. Časovku pojede a odjede. A uvidíme, jak to dopadne," řekl trenér Novák.

Do Kodaně se v sobotu se svou svěřenkyní vypravil hlavně proto, aby trať časovky neznali jen z map nebo z videa. Původně si chtěli celý okruh projet na kole, což ale nebylo možné. "Byl tam velký provoz, takže jsme si trať projeli autem. Stejně jako trať pro hromadný závod," uvedl Novák, podle nějž ale není jisté, že Sáblíková v Kodani absolvuje po časovce i druhý start. "Rozhodneme se až na místě," řekl.

Novák původně plánoval, že by se pokusil najít doma podobnou trať, na níž by dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru trénovala. "Je ale tak zvláštní, že to není jednoduché. Nakonec budeme trénovat doma, na rovině. Alespoň nemusíme nikam jezdit," pousmál se Novák.

Start na světovém šampionátu v Kodani bude pro Sáblíkovou hlavním testem, po němž se rozhodne, zda bude usilovat o start na letní olympiádě v Londýně. "Udělám všechno proto, abych při svém debutu na cyklistickém MS byla vpředu. Ráda bych skončila do desátého místa," uvedla Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články