Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sáblíková se po pěti letech vrátila na silnici a hned slavila vítězství

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková se po pěti letech vrátila k silniční cyklistice a hned slavila vítězství. V okolí Mladé Vožice na Táborsku ovládla závod Českého poháru. Úvodní ze šesti dílů seriálu pro ženy měřil necelých 80 kilometrů rozdělených do čtyř okruhů.

Třiatřicetiletá Sáblíková v minulosti často vyplňovala letní pauzu závody na kolech, z domácích šampionátů má 14 titulů a účastnila se čtyř světových šampionátů. V posledních letech však závody nejezdila. Loni absolvovala na horském kole populární Bikemaraton Drásal a také vítězně.

"Jsem hrozně spokojená a hlavně jsem se hrozně těšila, i když jsem se samozřejmě bála po pěti letech jít do balíku. Ale bylo to v pohodě a jelo se mi fajn," řekla.

Její výkonnost prověřila kopcovitá trať dokonale. "Bylo to náročné, protože ten šestikilometrový kopec bral každé kolo síly. Jelo se prakticky z kopce nebo do kopce, skoro žádná rovinka tam nebyla, takže nebyla šance se moc v uvozovkách vyjet," dodala Sáblíková po závodu s převýšením zhruba 1500 metrů. O dalším programu na kole zatím představu nemá.

Další rychlobruslařka Nikola Zdráhalová skončila na čtvrtém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články