Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Sáblíková s Benčíkem obhájili tituly v silničním závodě

Olomouc - Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková a Petr Benčík obhájili národní tituly na společném šampionátu České republiky a Slovenska v silničním závodě cyklistů s hromadným startem, který se dnes jel v okolí Svatého Kopečku v Olomouci. Sáblíková podobně jako v časovce triumfovala s velkým náskokem před Martinou Růžičkovou, mezi muži protnul cílovou pásku jako první Slovák Peter Sagan, druhý ve spurtu pětičlenné skupiny dojel Benčík.

Trojnásobná medailistka z her ve Vancouveru zkompletovala double i přesto, že se naplnily její obavy z paralelního závodu s muži. Ženy se na desetikilometrový okruh s členitým profilem vydaly jen čtyři minuty po nich a už v třetím kole pohltil mužský balík ženský peloton: zrovna ve chvíli, kdy vpředu s minutovým náskokem šlapaly do pedálů Sáblíková, Růžičková a Jarmila Machačová.

Zbytek startovního pole využil situace a v závětří rychlejších cyklistů únik vedoucí trojky brzy zlikvidoval. "Tohle nebyl fér závod. Holky, co měly více než minutovou ztrátu, najednou přilítly s balíkem, a kdybychom si toho nevšimli, ani by Martina nevěděla, že je předjely," hřímal po závodu navzdory vítězství trenér Sáblíkové Petr Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková vyhrává i na kole

Jeho svěřenkyni však ani okolnosti dnes zastavit nemohly. Sáblíková byla v polovině závodu i u druhého úniku šestičlenné skupiny, z níž se dvě kola před cílem oddělila a už jen zvyšovala náskok. Druhá Růžičková dojela s více než dvouminutovým mankem. "Martina má tak skvělou formu, že i na mistrovství světa se může cyklistický svět ještě hodně divit," řekla vicemistryně.

Výsledky mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice

Muži (183,6 km):

1. P. Sagan (SR/Liquigas Cannodale) 4:38:42,

2. Benčík (PSK Whirlpool-Author),

3. König (Team NetApp) oba -53,

4. Štybar (Quick Step Cycling Team).

Ženy (110 km):

1. Sáblíková (Novis Team) 3:15:26,

2. Růžičková (Michela Fanini Record Rox) -2:08,

3. Machačová (Dukla Praha) -3:54,

4. Slámová (Vienne Futuroscope) -3:55.

Martina Sáblíková (vlevo) na domácím cyklistickém mistrovství
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články