Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková neobhájila titul v cyklistické časovce

Púchov - Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková po dvou letech přišla o titul domácí mistryně v cyklistické časovce. Na společném šampionátu se Slováky v Púchově prohrála s dráhařskou specialistkou Jarmilou Machačovou o 19 sekund a získala stříbro.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Profil časovky byl ve srovnání s posledními dvěma lety u Šumperku i Kyjova méně vlnitý a také delší. Trasa z Púchova údolím Váhu a zpět na náměstí měřila 30,8 kilometru. Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Sáblíková letos na kole nestrávila tolik času jako v minulosti a na Machačovou od začátku ztrácela.

Na prvním mezičase obě cyklistiky dělily dvě a půl vteřiny, pak ale Machačová začala náskok zvyšovat a na druhém měla na Sáblíkovou k dobru už 16 sekund. Bronz získala Pavlína Šulcová, před nejlepší Slovenku Alžbetu Pavlendovou se dostalo celkem pět českých závodnic.

"Nevadí mi, že skončila ta Martinina série. Jsem spokojený s druhým místem, ale hlavně s tím odstupem, který nebyl tak velký. Myslím, že ani Martina není zklamaná. Měli jsme na kole najeto jen 600 kilometrů a prohrát jen o necelých 19 vteřin, to není špatné. Druhé místo beru a před Martinou smekám," řekl trenér Sáblíkové Petr Novák. 

"Martina bojovala a myslím, že i průměr, který mi vyšel přes 45 kilometrů v hodině, je solidní," dodal.  

Sáblíková se na domácím šampionátu představí i v hromadném závodu, v němž bude v sobotu rovněž útočit na zlatý hattrick. Muži absolvují časovku ve čtvrtek, čeká je 39 kilometrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články