Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková na MČR v cyklistice startovat nebude, soustředí se na zimní olympiádu

Praha – Sbírka cyklistických zlatých medailí z domácího šampionátu rychlobruslařky Martiny Sáblíkové se letos nerozšíří. Trojnásobná olympijská vítězka se rozhodla, že nebude startovat na nadcházejícím společném mistrovství České republiky a Slovenska v Žiaru nad Hronom. Na Slovensku se nepředstaví ani další členové Nowis týmu.

Sport
zdroj: ČT4

"Jasnou prioritou je pro nás zimní olympiáda, na kterou se systematicky chystáme. Kolo je pro nás nadále důležitý prvek přípravy, ale momentálně žádného ze závodníků nepřipravujeme do závodní formy. Všechno směřujeme k tomu, abychom formu vyladili na zimu a olympijské tratě," uvedl trenér Petr Novák, pro jehož svěřence je hlavním cílem únorová olympiáda v Pchjongčchangu.

"Měla jsem loni problém s vazy u kolena, tak se chci soustředit hlavně na zimu a olympiádu, abych byla v pořádku. Nemá smysl to letos přepínat," řekla ČTK Sáblíková. "Samozřejmě mi ten závod bude chybět hlavně z toho pohledu, že mě to baví. Závodit s holkama je vždy super a je to pro mě zkouška výkonnosti, ale hlavní je, abych byla připravená na zimu," dodala.

Sáblíková, která v květnu oslavila 30. narozeniny, získala v cyklistice již čtrnáct českých titulů. Od roku 2013 vždy vyhrála časovku i závod s hromadným startem. Čtyřikrát se zúčastnila mistrovství světa. Před rokem chtěla startovat i na letních olympijských hrách v Riu de Janeiro, nakonec však pod pěti kruhy chyběla, neboť se na hry nenominovala v souladu s pravidly Mezinárodní cyklistické unie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články