Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sáblíková divokou kartu dostat nemohla, vysvětluje cyklistický svaz

Praha - Český svaz cyklistiky neusiloval o divokou kartu pro Martinu Sáblíkovou na olympijské hry v Londýně, neboť ji podle podmínek Mezinárodního olympijského výboru dostat nemohl. Svaz dnes na svém webu poukázal na to, že divoká karta může být přidělena pouze zemi, jejíž olympijský výbor vyslal na minulé dvě olympiády v průměru maximálně šest sportovců.

Sáblíková s trenérem Novákem
zdroj: ISIFA/LN

"Vzhledem ke skutečnosti, že OH se účastní více než sto českých sportovců (v Pekingu v roce 2008 jich bylo 134), neplníme tento požadavek a na základě těchto informací došlo Prezídium k rozhodnutí, že Český svaz cyklistiky o divokou kartu pro Martinu Sáblíkovou žádat nebude," stojí v prohlášení cyklistického svazu, jehož rozhodnutí podrobil kritice kouč úspěšné rychlobruslařky Petr Novák.

Sáblíková, která v uplynulém týdnu v Heerenveenu získala na MS zlaté medaile v závodech na 3 000 a 5 000 metrů, si účast v Londýně nevyjela. Na loňském světovém šampionátu v Kodani skončila v časovce na 28. místě, přičemž k zajištění nominace na OH potřebovala být nejhůře desátá.

I přesto Sáblíková s koučem Novákem nadále o účast na letních hrách stáli, k čemuž by ovšem dvojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení musela nastřádat potřebné body v žebříčku Mezinárodní cyklistické unie UCI nebo obdržet divokou kartu. "Už se ke mně dostávají různé možnosti a teorie, jak se do Londýna ještě dostat. Na kolo určitě nezanevřeme a budeme se připravovat tak, jako bychom do Londýna jet měli," ujistil Novák v září po neúspěšném vystoupení na MS v časovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články