Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sáblíková deklasovala v Karlově Studánce soupeřky

Karlova Studánka – Martina Sáblíková pokračuje v intenzivní přípravě na letní olympijské hry, ačkoliv je její účast kvůli patáliím s místem v nominaci ve vážném ohrožení. Po zahraničním soustředění nyní jednoznačně ovládla časovku v Jeseníkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková dominovala časovce u Karlovy Studánky

Skupina trenéra Petra Nováka přijela na závod ze soustředění v Alpách. "Dal jsem před časem pořadatelům slovo, že budeme startovat. Umím si představit, kolik práce jim dala příprava závodu, vážím si toho. Nechceme je zklamat, proto jsme se teď z Livigna stěhovali domů," upozornil Novák.

Sáblíková v současné době netuší, zda se nakonec objeví na olympijských hrách v Riu. Mezinárodní cyklistická unie UCI českou závodnici na startovní listinu časovky nezařadila. "Ale připravujeme se tak, abychom byli připraveni, kdyby nás nakonec UCI na start v Riu pustila," řekl Novák.

"Zklamání by to bylo velké, ale mám i jiné cíle. Ta příprava mi alespoň pomůže v zimě," uvedla Sáblíková. Reprezentační trenér Tomáš Konečný vyzdvihl formu Sáblíkové. "Belgičanka Duycková vyhrála před týdnem časovku v Lublani a Martina jí nadělila minutu a půl. Byla naprosto bezkonkurenční," řekl Konečný. Na loňském MS v Richmondu skončila Duycková v časovce devátá, Sáblíková byla dvanáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články