Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sáblíková chce odjet více časovek, lákají ji i horská kola

Praha - Martina Sáblíková se i v této sezoně plánuje intenzivně věnovat cyklistice. Sedmadvacetiletá držitelka deseti domácích cyklistických titulů touží vybojovat si účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Na kole se nyní teprve rozjíždí, tělo si prý musí na změnu zvykat.

"V neděli jsem se vrátila z dovolené v Dubaji, sice jsem tam běhala, ale na kole jsem zatím moc neseděla. Natěšenost na kolo je velká, ale abych se přiznala, ten zadek teď bolí asi nejvíc," uvedla trojnásobná olympijská vítězka.

Plán na letní sezonu ještě nezná. "Petr (trenér Novák) ho bude dávat do kupy. Bavili jsme se, že bychom do toho chtěli zařadit více časovek, abych měla něco najetého a nešla na mistrovství světa nebo republiku s jednou odjetou časovkou," uvedla Sáblíková.

V rámci přípravy plánuje i návrat na věhlasný průsmyk Stelvio. "Už se moc těším. Začátkem května nás čeká první soustředění. Myslím, že tam pojedeme někdy začátkem června, takže do té doby musím mít najeto alespoň 2000 až 3000 kilometrů. Uvidíme, jestli se mi to podaří. Třeba to bude podstatně méně, protože do toho všeho budeme běhat a jezdit na kolečkových bruslích," přemítala rodačka z Nového Města na Moravě.

V hlavě má i záměr zkusit si některý ze závodů na horských kolech. "Uvidíme, jak to bude vypadat s plánem, co postaví Petr na začátku května," řekla Sáblíková. Konkrétní závod, kam by se vydala, však nechce zatím zmiňovat. "Abych něco neslíbila, a pak tam nakonec nebudu," uvedla Sáblíková.

Její nejoblíbenější cyklistickou destinací je Vysočina, kde bydlí a kde to dobře zná. "Na ty kopce se těším. Ráda jezdím i na Šumavě. V zahraničí pak Livigno, Stelvio a podobné kopce, to je taková moje srdeční záležitost. Rovinky mě moc neberou. Vyrostla jsem v kopcích, takže ty mají pořád prioritu. Nejradši bych jezdila jen nahoru a dolů," smála se Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články