Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

S kolenem to tady lepší nebude, trápí Hirta. Giro ale hodlá dokončit

Jeho kolegové již vyhráli dvě etapy, lídr stáje se ale v pořadí nachází až jako desátý. Jan Hirt je v cyklistické Astaně jedním z elitních horských domestiků, jeho výkon na letošním Giro d'Italia však výrazně ovlivňuje bolest v koleni. Český závodník připouští, že jej zdravotní problém v poslední náročném týdnu zřejmě neopustí. 

Jan Hirt
zdroj: Facebook.com/AstanaTeam

Vaše představení na Giru výrazně ovlivňuje bolest kolena. Jak to s ním teď vypadá?

Je to víceméně pořád podobné, ani už si nemyslím, že by se to v třetím týdnu mělo zlepšit. Týmový osteopat mi říkal, že si po Giru budu muset dát čtrnáct dní úplnou pauzu bez kola – jinak že nebudu schopen ani dojet sezonu. Takže teď to Giro prostě zkusím v tom stavu, v jakém jsem, dokončit.

Kolik vám to ubírá z vašeho výkonu?

Tohle nedokážu říct. Máte zkrátka bolest navíc. Na jednom přístroji mi to ukazuje, že jedna noha zabírá 55 procent a druhá 45. Z těch čísel je to vidět.

Čím to léčíte?

Snažíme se to rozmasírovat: prokřupat a uvolnit to. Na masážích máme i přístroje, které vám to prohřejí a dostanete se více do hloubky. 

Jak se jinak cítíte na prahu třetího týdne?

Včera jsem se poprvé necítil úplně špatně – teď nemluvím o tom koleni. Nohy se mi chytly a bylo tam trochu víc čerstvosti, kterou jsem cítil před Girem. Doufám, že to teď v posledním týdnu bude ještě lepší a snad to bude za něco stát.

Jan Hirt
zdroj: Twitter.com/AstanaTeam

Volný den je příležitostí k nabrání sil. Jak jej strávíte?

Měli bychom jít na kolo. Prší, ale stejně pojedeme. Kolo, masáže, odpočinek... tahleta klasika. Nemůžete to všechno proležet. Všichni jsou unavení. V neděli mi v začátku etapy přišlo, že je celý peloton úplně mrtvý. Nikdo nebyl schopný pořádně jet – měli jsme nízké tepy a trpěli. Ať už to byli lídři týmů nebo domestici, přišlo mi, že jsou všichni mrtví. Pak se to trošku chytlo, ale únava je u všech.

Astana má dvě vyhrané etapy, zároveň ale Miguel Ángel López už v pořadí nabral ztrátu. Jak to v týmu hodnotí?

Určitě v pohodě. Dvě etapy jsou super a pořadí navíc není hotové. Vidíte, že se to každý den mění. Nevím, jestli López vyhraje, ale pódium se určitě ještě dá udělat. On zůstává v klidu. A jestli teď nastane náš frontální útok? Taktiku budeme ladit až v den konkrétní etapy, takže zatím nevím.

Situace v průběžném pořadí je daleko od vyřešení. Jak jej sledujete?

Myslím, že Nibali bude hodně kousat, ale Carapaz ukázal, že je ve skvělé formě. Nevím, jestli ho z růžového dresu dokážou dostat... Plus Landa také ještě bude kousat. Roglič má výhodu poslední časovky, kde trošičku něco najede. Teď, jak spadnul, už jel na cizím kole, a to když se závodí naplno, není nic příjemného. Na kole úplně jinak sedíte a tam je poznat každý detail. Takže to do toho určitě hrálo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články