Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

S doktorem Ferrarim jsem se nesetkal, hájí se proti obviněním Fuglsang

Cyklistickým světem v posledních dnech otřásá kauza dánského cyklisty Jakoba Fuglsanga. Vítěz loňského závodu Lutych–Bastogne–Lutych nebo etapového klání Criterium du Dauphiné měl podle dánského listu Politiken spolupracovat s nechvalně proslulým doktorem Michelem Ferrarim. Čtyřiatřicetiletý Fuglsang však jakoukoliv vinu odmítá a popřel, že by se s Ferrarim setkal.

Jakob Fuglsang se raduje z vítězství na Critériu du Dauphiné
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Italský doktor Ferrari v minulosti spolupracoval s Lancem Armstrongem či Alexandrem Vinokurovem, který je v současnosti šéfem stáje Astana – právě za ni přitom Fuglsang od roku 2013 jezdí. Astana jakýkoliv kontakt s Ferrarim již popřela, stejně tak Ferrari odmítl, že by s cyklisty spolupracoval či se účastnil schůzek se závodníky.

"S Ferrarim jsem se nesetkal," odepsal Fuglsang v reakci listu B.T. "Žádné šetření proti mně zahájeno nebylo. Více k tomu nemám co říct," dodal. "Velmi se mě dotýká, že se takové povídačky dostanou do novin," doplnil dánský cyklista, který loni zažíval zřejmě nejlepší sezonu své kariéry.

List Politiken se odvolává na materiály Cyklistické antidopingové nadace (CADF), jež provádí antidopingové kontroly pro Mezinárodní cyklistickou unii. Podle CADF byl Ferrari s jezdci Astany loni na závodě Kolem Katalánska a několikrát byl viděn při tréninku s Fuglsangem v jeho bydlišti v Monaku. Minimálně jedné ze schůzek se zúčastnil i další jezdec Astany Alexej Lucenko. Ferrari má přitom zakázán kontakt se současnými cyklisty.

Italský doktor také kontakt popřel. "Neměl jsem s nikým s Astany co do činění deset let. V Monaku jsem nebyl dvanáct let. Nikdy v životě jsem také nikoho netrénoval z motorky," uvedl na svých stránkách Ferrari. "Tato zpráva je založena na falešných premisách zaujatých lidí," dodal. 

Zdroj
ČT sport, B.T., Politiken

Hlavní zprávy

Nejčtenější články