Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Rogliče v závěrečném stoupání a v mlze porazil zkušený Cort

Pro vítězství v druhé etapě závodu Critérium du Dauphiné si dojel dánský cyklista Magnus Cort. Jednatřicetiletý jezdec druhodivizní stáje Uno-X Mobility dojel v husté mlze po 142 kilometrech první na vrcholek Col de la Loge, v nadmořské výšce 1252 metrů, před slovinskou hvězdou Primožem Rogličem a Američanem Matteem Jorgensonem.

Magnus Cort Nielsen
zdroj: Reuters

Nielsen se dočkal prvního triumfu od loňského Gira d'Italia a také v dresu svého nového týmu. "Je to úžasné. Po příchodu do Uno-X mi úvod sezony nevyšel. Trochu jsem se trápil a nic moc nezajel. Pak jsem se zranil na Tirrenu a byl jsem dlouho mimo. Je úžasné se vrátit a vyhrát etapu," řekl bývalý člen elitních stájí Orica GreenEDGE, Astana a EF Education.

Vítězství ho vyneslo i do čela průběžného pořadí závodu WorldTour, v němž vystřídal krajana Madse Pedersena. Na druhé místo se posunul Roglič, který na Corta ztrácí čtyři sekundy. Loňský šampion Gira d'Italia a trojnásobný vítěz Vuelty absolvuje první start od těžkého pádu v dubnovém závodu Kolem Baskicka.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) – 2. etapa (142 km):

1. Cort (Dán./Uno-X Mobility) 3:21:42, 2. Roglič (Slovin./Bora-hansgrohe), 3. Jorgenson (USA/Visma-Lease a Bike), 4. Ciccone (It./Lidl-Trek), 5. Lazkano (Šp./Movistar), 6. Teuns (Belg./Israel-Premier Tech) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Cort 7:23:02, 2. Roglič -4, 3. Jorgenson -6, 4. Armirail (Fr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) -8, 5. Champoussin (Fr./Arkéa-B&B Hotels), 6. Gee (Kan./Israel-Premier Tech) oba -10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články