Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Roglič v Romandii ovládl i závěrečnou časovku a obhájil loňský triumf

Formu jako hrom má slovinský cyklista Primož Roglič v závodě Kolem Romandie. Potvrdil ji i v závěrečné časovce, kterou v Ženevě ovládl a obhájil loňské vítězství v tomto závodě. Český jezdec Jan Hirt, kterému před závěrečnou etapou patřilo v průběžném pořadí 53. místo, do časovky neodstartoval.

Zleva Rui Alberto Faria da Costa, Primož Roglič a Geraint Thomas
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Roglič v jízdě na čas zvítězil o 13 sekund před Victorem Campenaertsem z Belgie a třetí Ital Filippo Ganna byl o další dvě sekundy pomalejší.  

Slovinský cyklista v generálce na Giro d'Italia ovládl tři z pěti etap a ještě si připsal jedno druhé a jedno třetí místo. V této sezoně vyhrál už třetí podnik WorldTour. Navázal na triumfy v závodech Kolem Spojených arabských emirátů a Tirreno-Adriatico.

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour)

5. etapa (časovka jednotlivců na 16,9 km): 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 19:58, 2. Campenaerts (Belg./Lotto Soudal) -13, 3. Ganna (It./Ineos) -15, 4. Bevin (CCC Team), 5. Martin (Něm./Jumbo-Visma) oba -16, 6. Küng (Groupama-FDJ) -22, ...Hirt (ČR/Astana) nestartoval.

Konečné pořadí: 1. Roglič 15:25:11, 2. Costa (Portug./SAE-Team Emirates) -49, 3. Thomas (Brit./Ineos) -1:12, 4. Grossschartner (Rak./Bora-Hansgrohe) -1:13, 5. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) -1:17, 6. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -1:33.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články