Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Roglič už v Baskicku nejede ve žlutém. Dres mu sebral McNulty

Žlutý dres pro lídra celkového pořadí změnil na závodě Kolem Baskicka vlastníka. Od Slovince Primože Rogliče si ho po čtvrté etapě vzal Brandon McNulty, který ve spurtu šestičlenné skupiny uprchlíků obsadil třetí příčku. Z vítězství se radoval Španěl Ion Izagirre.  

Brandon McNulty v žlutém dresu pro lídra závodu Kolem Baskicka
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Javier Etxezarreta

Skupinka se od hlavního pole se všemi favority odpoutala v závěrečném sjezdu a do cíle si vypracovala náskok 49 sekund. Pozadu zůstal i vítěz Vuelty Roglič a dosud druhý šampion Tour de France Tadej Pogačar, kteří ve středu ovládli v horském dojezdu třetí etapu. Roglič nyní na druhém místě ztrácí na McNultyho 23 sekund, jeho krajan klesl na pátou příčku a za vedoucím kolegou z týmu SAE Emirates zaostává o 43 sekund.

Pátá etapa závodu, který v sobotu vyvrcholí výjezdem na Arrate u Eibaru, zavede peloton po 160 km dlouhé trase z Hondarribie do Ondarroy, cyklisty čekají tři vrcholy třetí kategorie.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 4. etapa (189,2 km):

1. I. Izagirre (Šp./Astana-Premier Tech) 4:17:07, 2. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious), 3. McNulty (USA/SAE Team Emirates), 4. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma), 5. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas, 6. Chaves (Kol./BikeExchange) -2, ...140. Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) -18:46.

Průběžné pořadí: 1. McNulty 12:25:21, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -23, 3. Vingegaard -28, 4. Bilbao -36, 5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -43, 6. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) -1:02, ...136. Černý -41:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články