Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Roglič ovládl závod Kolem Romandie a raduje se z druhého triumfu během jediného měsíce

Celkový triumf na závodě Kolem Romandie vybojoval Slovinec Primož Roglič. Bývalý skokan na lyžích v závěrečné etapě s cílem v Ženevě udržel v čele celkového pořadí osmisekundový náskok před Kolumbijcem Eganem Bernalem. Poslední etapové vítězství v 72. ročníku vybojoval Němec Pascal Ackermann.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod Kolem Romandie ovládl Roglič

Roglič vyhrál druhý etapový závod World Tour během jednoho měsíce. Na začátku dubna osmadvacetiletý Slovinec ovládl Kolem Baskicka. Oba tyto podniky v jedné sezoně dokázal před ním vyhrát jen Francouz Laurent Jalabert v roce 1999.

"Ukázali jsme sílu jako tým. Máme výborné kluky, byla to radost s nimi spolupracovat a dovést závod k vítězství. Každý den to byla dřina," řekl jezdec stáje LottoNL-Jumbo Roglič, který vylepšil loňské třetí místo.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 5. etapa (182 km):

1. Ackermann (Něm./Bora-Hansgrohe) 4:09:51, 2. Mörköv (Dán./Quick-Step Floors), 3. Ferrari (It./SAE Team Emirates), 4. Dupont (Belg./Wanty-Groupe Gobert), 5. Selig (Něm./Bora-Hansgrohe), 6. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida) všichni stejný čas.

Konečné pořadí: 1. Roglič (Slovin./LottoNL-Jumbo) 17:09:00, 2. Bernal (Kol./Sky) -8, 3. Porte (Austr./BMC) -35, 4. Fuglsang (Dán./Astana) -1:16, 5. Costa (Portug./SAE Team Emirates) -1:23, 6. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -2:32.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články