Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rodríguez vyhrál horskou etapu Vuelty a zvýšil náskok

Puerto de Ancares (Španělsko) - Joaquim Rodríguez předčil ve 14. horské etapě Vuelty krajana Alberta Contadora a zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí. Držitel červeného trikotu dojel do cíle na vrcholu Puerto de Ancares o pět sekund dřív než Contador a vede před ním o 22 sekund. 

Joaquim Joaquin Rodríguez na Vueltě
zdroj: Isifa/EPA

Španělský cyklista Joaquim Rodríguez předčil ve 14. horské etapě Vuelty krajana Alberta Contadora a zvýšil svůj náskok v čele průběžného pořadí. Držitel červeného trikotu dojel do cíle na vrcholu Puerto de Ancares o pět sekund dřív než Contador a vede před ním o 22 sekund.

O vítězství v etapě se rozhodovalo v závěrečných kilometrech v nejtěžším z celkem pěti kategorizovaných stoupání, které dnes na cyklisty čekaly. Navrátilec po dopingovém trestu Contador se necelé dva kilometry před cílem odpoutal od soupeřů a vypadalo to, že si jede pro vítězství.

Rodríguez se však na něj v závěrečných stovkách metrů dotáhl a ve spurtu dokázal ještě několik sekund na svého největšího rivala najet. Lídr týmu Kaťuša si tak připsal třetí letošní vítězství na Vueltě a bude hájit červený trikot jedenáctý den v řadě.

Třetí místo obsadil s třináctisekundovou ztrátou další Španěl Alejandro Valverde a dotáhl se v průběžném pořadí na Chrise Frooma. Dnes pátý Brit si třetí pozici udržel, on i Valverde ztrácejí na Rodrígueze 1:41 minuty.

Další náročná horská etapa je na programu v neděli, na konci čeká jezdce 13,5 km dlouhé stoupání na Lagos de Covadonga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články