Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Roche vyšplhal jako první na virtuální Nufenen Pass, technické potíže měl Kreuziger

Virtuální závod ve Švýcarsku má za sebou další etapu. Vrchařský den trvající 33 kilometrů zvládl nejlépe irský cyklista Nicolas Roche. Jako první se dostal až na Nufenen Pass, kde porazil Ilnura Zakarina a Larryho Warbasse. Roman Kreuziger skončil ve čtvrté desítce.

Nicolas Roche
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Samotné stoupání měřilo třináct kilometrů, na vrcholu byl závodník ze stáje Sunweb o minutu a deset vteřin před druhým Zakarinem. Třetí Warbasse z francouzského týmu Ag2r La Mondiale byl o dalších sedm sekund zpět.

Šestařicátý v pořadí skončil Roman Kreuziger. Na vítěze ztratil kvůli technickým potížím a nucenému restartu aplikace více než deset minut.

"Je to takový boj sám se sebou, i když samozřejmě jede člověk virtuálně proti ostatním. V tenhle okamžik ale jede sám za sebe. Pro mě je to novinka," komentoval Kreuziger. "Já se nikdy nevzdávám, vždycky bojuju až do konce… Takže to byl výborný trénink a test. Pro další vývoj sezony to budou důležitá data," zhodnotil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuzigera ve virtuálních kopcích zradila aplikace

V úvodu nabrané manko ho mrzelo. "Byli jsme tady brzo, všechno jsme měli připravené v perfektním areálu. Udělali jsme kus práce, měl jsem tady svoje informace i informace o ostatních. Na telefonu byli sportovní ředitel s druhým trenérem a radili Alešovi (Kroužeckému), kdy jak to kde stoupá, abych věděl, jak si řadit a byl na to připravený," řekl Kreuziger.

"Jsem rád, že i když jsem to na tom startu trošku přepískl, tak jsem se pak stabilizoval. Bylo důležité, že jsem neměl slabší chvilku a nebouchnul. Pořád jsem tam plus minus byl na té strategii, co jsme si nastavili. Z toho hlediska si myslím, že jsem podal dobrý výkon. Zítra bych asi jet znovu nechtěl, protože ke konci už jsem měl skoro křeče. Ale na sobotu jsem jako náhradník a kdybych měl jet, tak bych se tomu nebránil," uvedl Kreuziger.

Očekává, že do budoucna se virtuální závody mohou stát v určitém období roku pevnou součástí závodního programu. "Pokud se odladí malé chyby, jaké se dneska staly mně a v předešlých dnech pár lidem, proč ne. Je dobré si na to zvyknout," řekl člen stáje NTT. "Hodinu před startem jsem měl normálně 'starťák', protože jsem nevěděl, co od toho čekat. Vidět tady ty lidi kolem, sportovního ředitele a tak dále, člověk byl poměrně v tenzi. Ale když se vystartovalo, tak jsem se trochu zakyselil, hůř se regenerovalo, ale pro trénink to bylo určitě skvělé. Hodinu dvacet jet kolem svého maxima, to venku člověk nedá, tady to jde," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články