Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Říjnové Giro by mohlo odstartovat na jihu Itálie

Giro d'Italia by mělo namísto původně plánované Budapešti odstartovat v jižní části Itálie. Po zveřejnění nového termínu závodu, který letos připadne na říjen, to oznámil ředitel Mauro Vegni. Přesněji určit lokaci bude ale podle jeho odhadu možné teprve až za několik týdnů. Závod je naplánovaný na období mezi 3. a 25. říjnem

Původně se mělo odstartovat 9. května. Společnost RCS Sport, která Giro pořádá, pečlivě zvažuje podle Vegniho dvě možnosti. "Obě se týkají jižní Itálie, ale nemusí to být nutně na Sicílii," řekl deníku La Repubblica Vegni. Podle původního plánu mělo Giro po třech etapách v Maďarsku odstartovat na italském území právě na Sicílii ve městě Monreale.

"Momentálně je ale stále komplikované mluvit o tom s regionálními vládami. Budeme se snažit potvrdit začátek závodu v horizontu několika týdnů," dodal Vegni. Zástupci Gira dlouhodobě bojovali za to, aby nebyl závod nijak zkrácen. V tomto ohledu jim UCI vyhověla, byť si nahuštěný kalendář při snaze zachránit co největší počet závodů vyžádal několik kolizí.

Je nám líto, video expirovalo.
Giro d'Italia a Vuelta se po 34 letech dostanou do termínové kolize

"Ve snaze zachránit cyklistické závody a ochránit tak jejich důležité dědictví, bylo vzhledem ke krátkému časovému rozpětí nutné některé věci obětovat, aby mohly být zahrnuty všechny závody sezony. Udělali jsme řadu alternativních návrhů, které mohly podle našeho názoru vyústit v kalendář, v němž se závody tolik překrývat nebudou. Tyto návrhy nebyly přijaty," uvedli zástupci RCS Sport.

"Zveřejnění kalendáře ze strany UCI je ale důležitý krok dopředu, který jednoznačně pomůže všem stranám přeprogramovat sezonu. Je to výsledek ohromné spousty práce, která zahrnovala mnoho institucí, organizací, týmů a dalších, kdo k této obtížné možnosti přispěli," doplnili představitelé společnosti. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články