Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Reprezentační trenér Klouček po cyklokrosovém MS skončí

Tábor - Po víkendovém mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře skončí u české reprezentace trenér Petr Klouček, který národní tým vedl třináct let. V roli reprezentačního kouče se radoval ze zisku dvaceti medailí a věří, že toto číslo bude po víkendu ještě vyšší. "Je to definitivní rozhodnutí.  Nic na tom nezmění ani třeba sebevětší úspěchy před domácím diváky," řekl třiapadesátiletý Klouček.

Rozhodl se již před začátkem sezony. "Ta doba, co reprezentaci vedu, je hodně dlouhá. Chtěl jsem to dotáhnout až sem do Tábora a úspěšně mé působení zakončit," uvedl Klouček. Před devíti lety byl u toho, když na mistrovství v Táboře vybojovali jeho svěřenci šest medailí.

Počítá s tím, že mu cyklokrosový kolotoč bude chybět. "Ať povede reprezentaci kdokoliv, když mě požádá o pomoc, tak mu vyhovím," naznačil trenér, že by rád na nějaké úrovni působil u českého týmu i v dalších letech. "Ale abych vše zajišťoval, všude jezdil a měl tu zodpovědnost, tak to již ne," dodal Klouček, jenž se živí jako obchodní zástupce firmy, která prodává kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články